Flot debut til unge Boesen – og uafgjort i sæsonens sidste kamp


Foto: BlumePress

Af Ole Maass

De 1857 tilskuere i Sydbank Arena – minus et halvt hundrede medrejsende Ribe-Esbjerg fans – skulle søndag klokken cirka 19.40 lige finde en grimasse, der kunne passe. Den fremherskende følelse hos KIF-fansene var ærgrelse over, at det ikke lige rakte til en KIF-sejr i sæsonens sidste kamp, som i stedet endte 31-31 efter 16-16 ved pausen.

KIF Koldings spillere havde gode betingelser for at snuppe begge point, da Jesper Meinby på straffekast bragte KIF foran med 30-28 med godt fire minutter tilbage af kampen. Men et par tekniske fejl og dumme beslutninger fra KIF's side gjorde, at Ribe-Esbjerg hurtigt fik udlignet til 30-30. Mads-Peter Lønborg bragte med godt to minutter tilbage KIF foran med 31-30. Magnus Brandbyge reddede et skud fra Emil Grønbech, og så havde KIF igen chancen for at bringe sig foran med to mål. Efterfølgende lavede Thomas Boilesen en fejlaflevering, og med otte sekunder igen udlignede gæsternes William Aar. Og i allersidste sekund hamrede Thomas Boilesen så bolden på overliggeren – og så endte det altså 31-31 til skuffelse for hovedparten af tilskuerne.

Men ellers vil kampen givetvis blive husket for en særdeles lovende debut til 18-årige Pelle Boesen, som kom på banen som venstre fløj allerede efter otte minutters spilletid. Pelle Boesen fik masser af spilletid, primært som playmaker, og her viste han meget lovende takter – både med sine egne afslutninger, hvor han scorede på tre af fire forsøg. Men han lavede også flere yderst spektakulære indspil til streg- og fløjspillerne, og selvom han ikke spillede en fejlfri kamp viste han, at der i den grad er noget at bygge på. Det var en fremragende debut – og efterfølgende blev unge Boesen hædret som dagens man of the match hos KIF.

Den hæder kunne også være tilfaldet en spiller som højre fløj Viktor Nevers, som scorede på syv af otte forsøg, og var en uhyre giftig herre i KIF's kontraspil.

Ellers må man konstatere, at der i kampens første tyve minutter – set med KIF-øjne – gik lidt for meget sommerferie-håndbold i den. Efter ni minutter var KIF bagud med 3-8  og efter små 19 minutter med 8-13. KIF's 7 mod 6 spil sad langt fra i skabet i starten af kampen, og det benyttede Ribe-Esbjerg til at score flere gange i tomt KIF-mål.

KIF-spillerne fik dog stabiliseret indsatsen og viste igen god moral, og det betød at KIF'erne fik rettet så meget op på tingene, at de to hold kunne gå til pausen med cifrene 16-16 ved pausen.

KIF kom første gange foran efter knap syv minutters spil i anden halvleg, hvor Thomas Boilesen på et gennembrud bragte KIF på 19-18. Herefter fulgte en længere stillingskrig, hvor de to hold skiftedes til at føre. Med godt seks minutter igen bragte Viktor Nevers KIF foran med 29-27, og KIF'erne havde også chancen for at komme foran med tre mål – men så fulgte en fejlaflevering, og således endte denne sæsons DM-slutspil en smule uforløst, hvor KIF'erne efter et fremragende grundspil aldrig helt fandt fodfæstet i slutspillet.

KIF havde chancen for at vinde fire af de seks slutspilskampe, og tabte kun to af de seks kampe rimelig klart. Men det endte med to uafgjorte kampe mod Skjern og Ribe-Esbjerg, og det er man hos KIF Koldings ligahold givetvis ikke helt tilfredse med. På den anden side må man også holde fast i, at KIF Kolding i denne sæson har forbedret sig med syvmileskridt i forhold til den sidste meget svære sæson.

Vi fik søndag også sagt farvel til seks profiler: Tim Winkler, Steven Plucnar, Jesper Meinby, Mads-Peter Lønborg, Nicolai Snogdal og Anders Beuschau. I dagens kamp fik Plucnar, Meinby og Mads-Peter Lønborg alle sat et fint sidste aftryk på deres tid i KIF – alle tre med en særdeles solid indsats.

Matchfakta:

KIF Kolding-Ribe-Esbjerg HH: 31-31 (16-16)

Målscorere:

KIF: Viktor Nevers, 7, Thomas Boilesen og Jesper Meinby, begge 4, Pelle Boesen, Mads-Peter Lønborg og Steven Plucnar, hver 3 mål, Andreas Elbæk og Benjamin Pedersen, begge 2, Peter Lund, Jens Svane og Erik Toft, hver 1 mål.

Ribe-Esbjerg: William Aar og Elvar Asgeirsson, hver 7 mål, Jesper Munk, 6, Sune Østergaard Iversen, Simon Birkefeldt, Mathias Jørgensen, Emil Grønbech og Sander Juel, hver 2 mål samt Mads Aarhus Lauridsen, 1 mål.

 

Udvisninger:

KIF: 0, Ribe-Esbjerg: 2

Redninger:

KIF: Rasmus Døssing: 2/8 (25 procent), Magnus Brandbyge: 9/29 (31,03 procent).

Ribe-Esbjerg: Agust Eli Bjørgvinsson: 7/37 (18,92 procent)

 

Dagens Man of the match:

KIF: Pelle Boesen, Ribe-Esbjerg: Jesper Munk

1857 tilskuere i Sydbank Arena

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere