Et point der føltes som en kæmpesejr

Af Ole Maass

Det var vildt, vanvittigt og til sidst var det sådan set ret vidunderligt. Det føltes i hvert fald som en kæmpesejr for KIF Kolding, da Sander Øverjordet med fire sekunder igen udlignede til 30-30 for KIF imod Skjern Håndbold.

De foregående 60 minutter skulle vi der kiggede på – 3144 tilskuere – gå grueligt meget igennem i en kamp, hvor KIF Kolding ville være sikre på forbliven i ligaen i tilfælde af, at holdet fik et point eller to.

Da der var spillet et kvarter var der intet – som i absolut intet – der tydede på, at KIF'erne ville få point i den kamp. KIF var bagud med 1-10 – ja, du læste rigtigt: 1-10. Og holdet var blevet spillet vind og skæv af et meget decimeret og samtidig velspillende Skjern-mandskab, som med franske Noah Gaudin og målmand Christoffer Bonde i spidsen henholdsvis hamrede masser af bolde i kassen og i den anden ende sørgede for, at et rådvildt KIF-mandskab ikke fik scoret.

KIF'erne fik i det sidste kvarter i første halvleg arbejdet sig lidt tilbage i kampen. Med en godt skydende Erik Toft og med Sander Øverjordet som playmaker kom der en smule facon over angrebsspillet, men gæsterne havde stadig for gode arbejdsbetingelser, da KIF-forsvaret ikke var oppe på det niveau holdet har vist tidligere i sæsonen. Og så havde Skjern en betryggende føring på 12-19 ved pausen.

I de første ti minutter af anden halvleg var der heller ikke så meget, som tydede på et KIF-comeback. Skjerns unge playmaker Jakob Rasmussen scorede på et gennembrud til 19-25 og umiddelbart efter fik Sander Øverjordet en udvisning. Men i undertal scorede Erik Toft sit ottende mål til reducering 20-25, og KIF'erne havde dermed hentet to af gæsternes syv måls føring ved pausen.

Samtidig kom der godt gang i de flere end 3000 tilskuere i hallen. Der blev piftet, hujet og råbt, når gæsterne var i angreb, men Skjern gik alligevel ind i kampens sidste ti minutter med en fire måls føring – 25-29. I den fase af kampen havde Magnus Brandbyge i KIF-målet flere store redninger, men da norske Simen Pettersen scorede til 26-30 på et gennembrud med mindre end syv minutter tilbage af kampen så det stadig meget svært ud for KIF'erne. Nemmere blev det heller ikke af, at KIF'erne i de sidste fem minutter brændte flere store chancer. Ellers scoringssikre spillere som Mathias Hedegaard og Bjarke Christensen brændte henholdsvis to stregafslutninger, lige som Bjarke brændte et straffekast med godt fem minutter igen.

I slutfasen var Sander Øverjordet som så ofte før er uhyre vigtig spiller med to målgivende afleveringer til Jens Svane, som på mindre end et minut lavede to mål på gennembrud – det sidste til reducering 29-30 med halvandet minut igen. Knap et halvt minut før tid reddede Magnus Brandbyge et skud fra Skjerns store spiller, Noah Gaudin, og det var Brandbyges syvende redning i kampens sidste ti minutter. Og dermed var Brandbyge i høj grad medvirkende til, at Sydbank Arena kunne eksplodere i et kæmpe jubelbrøl, da Sander Øverjordet udlignede til 30-30 fire sekunder før slutfløjt.

Det ene point var en stor sejr for moralen for et KIF-hold, som kom helt og aldeles skævt ind i kampen. Da det var allermest påkrævet spillede Erik Toft en fremragende kamp for KIF. Det samme kan man sige om Sander Øverjordet og Magnus Brandbyge, og der var også pil opad for spillere som Jens Svane, Benjamin Pedersen og Viktor Nevers, mens én af KIF's største profiler, Bjarke Christensen ikke ramte sin bedste dag, og det samme kan man sige om Mathias Hedegaard og Robert Timmermeister, som ikke havde tur i den på deres afslutninger. Hedegaard tog dog godt fast i forsvaret sammen med vores norske klippe Vetle Rønningen, og det var også en del af grunden til, at det der lignede en mission impossible altså til slut endte med et KIF-point, som er rigtig godt for moralen. Og så skal det også lige fremhæves, at den unge venstrehåndede U19-spiller Mikkel Lund fik debut og kom ind og lavede et rigtig godt mål på gennembrud.

Med det ene point var KIF'erne dermed ikke afhængige af at blive reddet af, at både Aalborg og Fredericia vandt deres kampe over Lemvig og Nordsjælland.

Og facit bliver, at KIF tager et vigtigt point med over i nedrykningsslutspillet, som for KIF's vedkommende starter med en hjemmekamp mandag den 1. april, hvor Sønderjyske kommer på besøg. Til den kamp skal KIF'erne meget gerne have en lige så heftig opbakning, som holdet fik lørdag eftermiddag mod Skjern.

Matchfakta:
KIF-Skjern: 30-30 (12-19)

Målscorere:

KIF: Erik Toft, 10, Sander Øverjordet, 7, Benjamin Pedersen, 4, Jens Svane og Viktor Nevers, begge 3, Bjarke Christensen, 2, Mikkel Lund, 1 mål.

Skjern: Noah Gaudin, 12, René Rasmussen, 4, Viktor Bergholt og Jakob Rasmussen, begge 3, Simen Pettersen, Lasse Mikkelsen, Tobias Mygind og Andreas Møller, hver 2.