En ordentlig mundfuld i vente for KIF


Foto: BlumePress

Af Ole Maass

Det er et klassemandskab med stjerner af internationalt format, som er i vente for KIF Koldings mandlige ligahold, som lørdag eftermiddag tager imod Aalborg Håndbold.

Men det betyder dog ikke, at KIF'erne på forhånd har givet op og ikke er klar til at spille for chancen for at hente et stort resultat mod nordjyderne.

-Det har vi langt fra. Vi ved, at vi skal spille over evne og vi skal ramme dagen i alle spillets facetter – forsvaret, målmandsredninger og klogt angrebsspil. Det hele skal gå op i en højere enhed for os, men vi tror da på vores muligheder. Vi er meget tilfredse med den måde vi hidtil har præsteret på, lyder det fra KIF-træner Kristian Kristensen.

Samtidig har han naturligvis stor respekt for et nordjysk mandskab, som hidtil i ligaen har været suveræne og i sæsonens første 13 kampe kun har sat et enkelt point til i holdets uafgjorte kamp på hjemmebane mod BSH. De øvrige 12 ligakampe har Aalborg vundet, og dertil kommer, at nordjyderne har leveret fremragende i Champions League, hvor holdet blandt andet har imponeret med en sikker udesejr i Ungarn mod Pick Szeged og spillet uafgjort i Kiel.

Det nordjyske mandskab er andet og meget mere end stjernespilleren Mikkel Hansen. I bagkæden er der en kommende fast dansk landsholdsspiller i Mads Hoxer Hangaard, ligesom de svenske landsholdsprofiler Felix Claar og Lukas Sandell lyser op. Det samme gør de norske landsholdsfløje Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen. På stregen råder holdet over klassespillere som René Antonsen, Jesper Nielsen og Benjamin Jakobsen, og nordjyderne råder også over to af ligaens bedste målmænd i Simon Gade og Mikael Aggefors. Lørdag eftermiddag siger vi så også på gensyn til to store profiler, som begge tidligere har spillet fire sæsoner i KIF Kolding: Henrik Møllgaard og Andreas Flodman.

De der har fulgt med i håndbold over en længere årrække vil vide, at Henrik Møllgaard spillede i KIF i årene fra 2005 til 2009. På de fire sæsoner var Møllgaard med til at vinde to DM-titler og to pokaltitler – og ikke mindst i DM-finalen i 2009 mod det daværende FCK Håndbold var Møllgaard én af de helt afgørende faktorer i den tredje og afgørende finale, som sikrede KIF's 12. DM-guld efter en finalesejr på 31-27.

Andreas Flodman, som vi også glæder os til at gense, spillede fire bevægende sæsoner for KIF indtil sommeren 2021. I de fire sæsoner var Flodman én af holdets helt store profiler – og i flere sæsoner måske ligaens allerbedste højre fløj. Vi siger velkommen tilbage til Kolding til de to og resten af Aalborg-mandskabet.

Men samtidig satser vi på, at de forventede 4000 KIF-fans, som vil være i Sydbank Arena lørdag eftermiddag kan skabe ”Veszprem-stemning” og give den fuld gas med opbakningen til KIF-drengene. Det bliver der brug for – og det bliver der i alle 60 minutter. Kom i god tid i hallen, da der bliver trængsel, og for at undgå trafikkaos er det også en god idé at lade bilen stå og tage turen til hallen på cykel eller gå-ben. Vi satser på, at vi sammen kan skabe en håndboldfest af de helt store – kom og vær en del af festen!

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere