En alvorlig mavepuster for KIF Kolding


Af Ole Maass

Det endte med en nedtur med nedtur på for KIF Koldings mandlige ligahold, da KIF-drengene onsdag aften tabte med 35-36 til TMS Ringsted på en scoring fra sjællændernes højre fløj Tobias Nielsen to sekunder før tid.

Det blev kulminationen på en skidt kamp set med KIF-øjne. En kamp, hvor KIF-drengene aldrig fik forsvarsspillet op på noget, der bare mindede om højeste niveau – og som følge heraf endte KIF's to målmænd, Magnus Brandbyge og Anton Hellberg også på en beskeden samlet redningsprocent på 20 – ni redninger på 45 afslutninger.

I anden anden ende af banen var det nu heller ikke fordi TMS' to målmænd Andreas Haagen og Malte Johnsson stod nogen brandkamp. De endte med syv redninger på 41 forsøg, en redningsprocent på 17,1.

Forskellen på de to hold – og det der måske blev afgørende var, at KIF'erne lavede lidt flere tekniske fejl, og samtidig havde gæsterne alt for let ved at spille sig igennem KIF-forsvaret, og TMS havde spillere, som på skift havde tur i den. I starten af kampen var det Mark Nikolajsen, som scorede. Så var det den høje venstre back Oliver Wosniak, som KIF'erne aldrig rigtig fik dæmmet op for, og i anden halvleg var det så højre back Benjamin Hallgren, som enten selv var farlig på sine afslutninger – eller dygtig til at få den ud på fløjen til Tobias Nielsen, som scorede 9 gange på 11 forsøg. Og gennem det meste af kampen var TMS' bagspillere også dygtige til at få den spillet ind til stregspillerne Joachim Møller og Hakan Sahin. Så i den forstand kan man ikke påstå at gæsternes sejr ligefrem var ufortjent. TMS spillede faktisk en god kamp, og selvom de flere gange blev straffet af KIF-scoringer i tomt mål, er sjællænderne dygtige til at spille syv mod seks, som de praktiserede gennem det meste af kampen.

Gæsternes offensive forsvar voldte også flere gange problemer for KIF'erne, som lavede tekniske fejl og fejlafleveringer, men alligevel havde KIF'erne ikke de helt store problemer med at komme frem til scoringer. Erik Toft lavede ni mål på 12 afslutninger, Bjarke Christensen otte på lige så mange afslutninger – og så havde Bjarke desværre også et par missere på straffekast. Sander Øverjordet leverede en fin kamp som styrmand i KIF's angrebsspil, og på stregen var Benjamin Pedersen også en sikker afslutter.

Men det var forsvarsspillet og de deraf manglende redninger, som denne onsdag aften blev dyrt for KIF. Skal man fremhæve en enkelt lille positiv kendsgerning er det, at KIF i tilfælde af pointlighed vil være bedre indbyrdes end TMS som følge af, at KIF i sæsonens første kamp mod TMS vandt med tre overskydende mål.

KIF-drengene har kun lige to dage til at fordøje skuffelsen. Lørdag skal drengene i aktion igen på en svær udebane i Gudme, hvor det lørdag klokken 15.00 gælder kampen mod GOG.

Matchfakta:
KIF Kolding-TMS Ringsted: 35-36 (17-20)

Målscorere:
KIF: Erik Toft, 9, Sander Øverjordet og Bjarke Christensen, begge 8, Benjamin Pedersen, 5, Oliver Norlyk, Vetle Rønningen, Pelle Boesen og Viktor Nevers, hver 1 mål.

TMS: Tobias Nielsen, 9, Oliver Wosniak, 8, Mark Nikolajsen, 6, Victor Wolf, 4, Benjamin Hallgren og Joachim Møller, begge 3, Hakan Sahin, 2 samt Christoffer Dreyer, 1 mål.

Udvisninger:
KIF: 1, TMS: 4

Redninger:
KIF: Magnus Brandbyge: 5/24 (20,83 procent), Anton Hellberg: 4/21 (19,05 procent)
TMS: Andreas Haagen: 7/35 (20 procent), Malte Johansson: 0/4

Dagens Man of the Match:
KIF: Sander Øverjordet, TMS: Oliver Wosniak

Tilskuertal: 2425 tilskuere i Sydbank Arena

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere