Der er udsigt til drama når KIF møder FHK


Af Ole Maass

Der er givetvis garanti for drama og spænding, når KIF Kolding og Fredericia HK onsdag klokken 18.30 tørner sammen i Sydbank Arena.

For KIF handler det om at hente point for at holde sig inde i kampen om at slutte på fjerdepladsen i grundspillet og dermed få et point med over i DM-slutspillet. For gæsterne fra Fredericia handler om at skærpe slutspilsformen efter, at Fredericia HK i sin seneste kamp mod Ribe-Esbjerg endegyldigt sikrede sig slutspilspladsen. Og for begge mandskaber handler det naturligvis også om håneretten og prestigen i at vinde et lokalopgør.

KIF-træner Kristian Kristensen ser frem til onsdagens kamp efter at hans mandskab senest i lørdags viste både vindervilje og spillemæssig klasse, da holdet efter at have været bagud med fem mål ved pausen endte med at hente det ene point i den uafgjorte 30-30 kamp mod SønderjyskE.

-Spillerne viste flot moral i den kamp. Men når vi møder Fredericia, skal vi være klar fra start, og så skal vi også være meget omstillingsparate i forsvaret samtidig med, at vi skal forbedre vores spil seks mod seks i forhold til vores to seneste kampe, siger Kristian Kristensen.

Når han taler om at være omstillingsparat i forsvaret handler det ikke mindst om, at Fredericia-træner Gudmundur Gudmundsson i de senere kampe oftest har kørt med to forskellige kæder i angrebet, hvor franske Junior Scott og cubanske Reinier Taboada sammen med Anders Kragh Martinussen udgør førstekæden, mens Kristian Stoklund og Nicolaj Nørager kommer ind som afløsere for de to skudstærke udenlandske spillere – samtidig med at Stoklund og Nørager, som begge er et par fodrappe spillere oftest er Fredericias våben, når der skal spilles syv mod seks. Så derfor skal KIF-forsvaret undervejs være klar til omstillinger, ligesom KIF-spillerne også skal finde vej igennem gæsternes oftest ganske offensive forsvarsopstillinger. Samtidig bliver målmandskampen givetvis en faktor, som kan blive afgørende for udfaldet.

En anden faktor, som givetvis også får stor betydning onsdag aften handler også om den kulisse kampen spilles i. I KIF Kolding håber vi på, at vi får 3000 meget medlevende KIF-fans på lægterne, og vi håber at de er klar til at give den fuld gas og omdanne Sydbank Arena til en kulisse med ”Veszprem-stemning” - sådan som vi tidligere har gjort ved store og afgørende KIF-kampe. Vi ved, at der kommer omkring 200 rødblusede Fredericia-fans til onsdagens kamp – og de er ikke stille. Men denne aften skal de ikke gerne føle sig på hjemmebane, så derfor håber vi, at alle KIF-fans kommer og bakker drengene op til dette vigtige lokalopgør. Til alle fans kommer vi med et godt råd: kom i rigtig god tid inden kampstart klokken 18.30.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere