Dagens KIF’er: Dennis Klinge


Af Ole Maass

I denne uge vil vi her på kif.dk præsentere de nye folk, som er med i staben omkring KIF Koldings ligahold. Vi har tidligere præsenteret assistenttræner Anders Eggert samt fysisk træner Mathias Tulinius Arntzen. I dag er turen kommet til målmandstræner Dennis Klinge, som har en lang håndboldkarriere bag sig.

Navn: Dennis Klinge

Alder: 47 år

Håndbold-karriere: Dennis Klinge startede som tre-årig med at spille håndbold i hjembyen, Skærbæk i Sønderjylland. Da han var 14 år skiftede han til Tønder, hvor han spillede til han som 19-årig var førsteårs-senior. Så fulgte et par sæsoner i Kolding Håndboldklub, som han i 2001 var med til at spille op i håndboldligaen. I 2002 skiftede han til KIF, hvor han spillede i halvanden sæson. Hans tid i KIF var dog præget af en længere skadesperiode. Men i 2002 var han med i truppen, som i den sæson blev dansk mester. Efterfølgende spillede Klinge to sæsoner for Otterup HK, som dengang var i håndboldligaen. Siden fulgte en sæson i GOG/Svendborg TGI, et ophold i Sønderjyske, to sæsoner i Ribe/Esbjerg, hvor han var med til at rykke op i ligaen, to sæsoner i Skanderborg i ligaen. Så begyndte han at spille old boys håndbold i KIF, men blev efterfølgende hentet til Vejle/Bredballe HK i 1. division, inden han tog til Tønder, hvor han blev ansat som målmandstræner, men også fik spilletid, da TM Tønder spillede to sæsoner i håndboldligaen.

Dennis Klinge er gift med Sanne, og sammen har de børnene Nikolaj på 19 år, Lærke på 16 år og Jakob på 12 år.

Dennis Klinge er også en travl erhvervsmand, som driver firmaerne KH Office, KH Leg og Læring, DS Klinge Invest samt Timetex-Shop.dk. I firmaerne er der i alt fem ansatte. I kraft af sine firmaer er Dennis Klinge også sponsor i KIF Kolding.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Vi har jo fået en rigtig god start på sæsonen. Så jeg tror vi har rigtig gode muligheder for at komme i slutspillet. Vi har et rigtig stærkt hold med en god blanding af unge talenter og erfarne spillere. Så jeg synes vi har alle muligheder i denne sæson.

Nu er du ansat som målmandstræner i KIF Kolding. Hvad er din rolle, og hvad skal du bidrage med?

-Jeg ser min rolle som sparringspartner for målmændene. Som målmand kan man jo godt føle sig lidt alene på posten, men i KIF har vi et målmandsteam med Magnus Brandbyge og Tim Winkler på ligaholdet, men også med Rasmus Døssing som en del af målmandsteamet. Jeg kan ikke lære dem at stå på mål – det kan de i forvejen. Men jeg kan komme med input til dem under træningen og i kampene, og heldigvis har vi nogle målmænd, som er gode til at bakke hinanden op og som har stor tillid til hinanden. Som målmandstræner er jeg med til tre ugentlige træningspas og med til alle ligakampene.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Jeg har jo haft en broget håndboldkarriere med mange oplevelser. Jeg vil nævne én af de sjoveste. Det var i foråret 2017, hvor jeg var ansat som målmandstræner i TM Tønder, hvor vi spillede i ligaen. Klubben havde solgt Emil Tellerup, som dengang var førstemålmand. Vi skulle spille en meget afgørende kamp mod Randers, og her skulle vi have point for at undgå nedrykning. Vi var bagud med seks mål 16 minutter før tid, og her blev jeg sendt på banen, 41 år gammel, og så endte jeg med at stå med en redningsprocent på 67 i resten af kampen, hvor vi spillede uafgjort og dermed fik et meget vigtigt point, som var med til at vi undgik nedrykning.

Jeg vil også nævne sæsonen 2001/2002, hvor jeg var med i flere Champions League-kampe for KIF. Det var også en stor oplevelse. Og i 2008 blev jeg så også lige hentet ind som vikar i KIF, da Ole Erevik var skadet, og her var jeg med i to Europa Cup-kampe mod et kroatisk hold.

Og så var det også en fed – og meget nervepirrende – oplevelse, da vi i sidste sæson med KIF sikrede os en ny sæson i ligaen. Det var vildt – også for os, der var på sidelinjen.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Den første jeg vil nævne er Mogens Jeppesen, Muggi, som stod i mål for Fredericia KFUM og senere Ribe HK. I min barndom og ungdom var han mit store idol. Den næste jeg vil nævne er Ole Andersen, som jeg havde som træner i først Kolding Håndboldklub og efterfølgende Otterup HK. Ole var også i en kort periode dansk landstræner, og mange havde en meget kritisk holdning til ham og hans træningsmetoder. Men for mig var han en rigtig god træner.

Hvad går du og laver, når du ikke lige er beskæftiget med jobbet som målmandstræner i KIF?

-Jeg har jo temmelig travlt med de firmaer jeg driver. Men i den fritid, der er tilbage handler det både om familien og håndbolden. Jeg har været træner for alle mine tre børn, som har spillet håndbold. Min yngste søn Jakob på 12 spiller stadig i KIF, og hans hold er jeg træner for. Jeg er også målmandstræner for spillerne i KIF's akademi på U17- og U19-holdet, og så er jeg også målmandstræner på en idrætsefterskole i Vojens. Derudover giver jeg nogle hjælpende hænder med i målmandstræningen for i den nye sammenslutning af Kolding Håndboldklub og Kolding KFUM. Så meget af fritiden går med håndbold.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere