Dagens KIF’er: Anders Eggert


Af Ole Maass

I den kommende uge vil vi her på kif.dk præsentere de nye folk, som er med i staben omkring KIF Koldings ligahold. Vi lægger ud med assistenttræner Anders Eggert, der som det nok vil være de fleste bekendt har en glorværdig håndboldkarriere i blandt andet GOG, Flensborg-Handewitt samt Skjern bag sig.

Navn: Anders Eggert Magnussen

Alder: 40 år

Håndbold-karriere: Eggert startede med at spille håndbold som ungdomsspiller i Brabrand IF. Som U 16-spiller skiftede han til Voel og efterfølgende spillede han tre sæsoner i Silkeborg-Voel KFUM. Fra 2003 til 2006 spillede han i GOG. Fra 2006 til 2008 i Flensborg-Handewitt. I sæsonen 2008-2009 var han udlejet til Skjern og fra 2009 til 2017 spillede han otte sæsoner i Flensborg-Handewitt. Fra 2017 til 2021 spillede han i Skjern Håndbold og sluttede så karrieren i sommeren 2021.

Anders Eggert har på sit CV to danske mesterskaber, to pokaltitler, en Champions League-titel, en tysk pokaltitel, én gang vinder af Europa Cup'en for pokalvindere og i 2012 var Eggert med på det danske landshold, som vandt Europamesterskabet i Serbien. Fra 2003 til 2017 spillede Anders Eggert 160 landskampe for Danmark, hvor han scorede 581 mål.

Anders Eggert er gift med Lisa Magnussen og sammen har de børnene, Alma på ni år, Nora på syv og Vida på to år.

Udover, at Anders Eggert nu arbejder som assistenttræner i KIF Kolding har han også en rolle som ekspertkommentator for TV2 i forbindelse med herrelandsholdets kampe og slutrunder.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Vi har fået en god start på sæsonen, og vores mål er at komme i slutspillet. Og her ved vi jo, at der er fire hold, som er et skridt foran de andre, men vores mål skal selvfølgelig også være at drille de store hold. Og så er vi jo i en proces, hvor vi hele tiden skal arbejde med at gøre holdet stærkere. Jeg har selv fokus på at kunne gøre mit til at gøre den enkelte spiller bedre individuelt og derigennem styrke holdet.

Nu er du ansat som assistenttræner i KIF Kolding. Hvad er din rolle, og hvad skal du bidrage med?

-Min rolle er at være sparringspartner for Kristian Kristensen, som jo som cheftræner har det overordnede ansvar. Og så har jeg som nævnt meget fokus på de individuelle punkter, hvor vi kan styrke den enkelte spiller og derigennem holdet. Selvom det måske kommer som en overraskelse for nogen, så har jeg meget fokus på forsvarsdelen i håndbolden. Jeg har i Flensborg i mange år spillet sammen med én af verdens bedste forsvarsspillere, Tobias Karlsson, og ham har jeg lært meget af. Og så har jeg jo også siddet til samtlige taktikmøder gennem ti år i Flensborg, og herfra hentet viden og erfaringer om blandt andet forsvarsspillet, som jeg nu kan bruge i min nye rolle i KIF.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Der har været mange store oplevelser. Men jeg vil nævne tre. At vinde EM med det danske landshold i 2012 og bagefter blive modtaget på Rådhuspladsen i København – det var en kæmpe oplevelse. Deltagelse i OL i London i 2012 var også meget stort for mig – også selvom vi ikke toppræsterede på banen. At være med til OL var meget stort. Og så var det også en megaoplevelse, da jeg i 2014 var med til at vinde Champions League sammen med Flensborg.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Den er svær, fordi jeg har mødt rigtig mange, som jeg har fået inspiration af inden for håndboldens verden. Men jeg vil nævne Ljubomir Vranjes, som jeg både har haft som medspiller og som træner i Flensborg. Han er ekseptionel dygtig og en markant personlighed. Så vil jeg også nævne Søren Stryger, som jeg både har haft som agent, som medspiller og som sparringspartner. I de første par år jeg spillede i Flensborg havde jeg en svær tid, og her havde jeg en god støtte i Søren Stryger. Stryger var også en lidt undervurderet spiller, men han var en fantastisk spiller. Når man er anfører i Flensborg i fem ud af de syv sæsoner man spiller i klubben, fortæller det noget om en spiller med stort format. Endelig vil jeg nævne Nikolaj Jacobsen, som jo var ham, der spillede på fløjen dengang jeg som en ung knægt selv drømte om at komme på landsholdet.

Hvad går du og laver, når du ikke lige er beskæftiget med jobbet som assistenttræner i KIF?

-Når man som jeg har tre børn går man jo ikke rundt og keder sig i fritiden. Min familie bruger jeg meget tid sammen med. Det har jeg det rigtig godt med. Så har jeg også et firma sammen med min bror, hvor vi blandt andet sælger billetter til Flensborgs kampe, og så skal jeg jo også afsted i en stor del af januar, når jeg skal være ekspertkommentator hos TV2 ved den kommende VM-slutrunde.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere