Dagens KIF-spiller: Erik Toft


Af Ole Maass

I de kommende uger vil vi her på kif.dk præsentere de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Vi lægger ud med den norske landsholdsspiller, Erik Toft.

Navn: Erik Thorsteinsen Toft

Alder: 29 år

Håndbold-karriere: har spillet som ungdomsspiller i den norske mesterklub, Elverum Håndball. Fra 2010 til 2017 spillede han på klubbens ligahold og var her til at vinde en håndfuld norske mesterskaber. Fra 2017 til 2022 spillede Toft i Mors-Thy Håndbold. Erik Toft har spillet en lang række Y- og U-landskampe for Norge, og er noteret for 13 A-landskampe

Højde og vægt: Toft er 1,92 meter høj og vejer 95 kilo.

Han er kæreste med Thea og sammen har de sønnen Jens på to år.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Det er svært at spå om her før sæsonstart. Der rigtig mange gode hold i ligaen, og der er rigtig mange hold, som gerne vil i slutspillet. Så det bliver en hård kamp at nå det mål. Men vi går efter at komme i slutspillet – ingen tvivl om det.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-Jeg skal bidrage med skud fra distancen, og forhåbentlig med mange mål. Jeg har jo også en vis erfaring, så jeg ser mig selv som en ledertype, som også skal hjælpe de unge spillere vi har i truppen. Jeg er klar til at påtage mig en stor rolle på holdet.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Det må være, da jeg sidste år var med til at vinde pokaltitlen med Mors-Thy efter finalesejren over Aalborg. Det var vildt. Først slog vi Skjern i semifinalen ved Final 4-stævnet, og så skulle vi møde Aalborg i finalen. Ikke ret mange troede på os. Jeg ved heller ikke, om vi selv troede på det. Men vi blev enige om at give den fuld gas. Det var fedt. Jeg scorede selv 5-6 mål i finalen, og husker det som en stor oplevelse. Det var også en fed oplevelse at være med på det norske landshold ved EM-slutrunden i januar i år. Her fik jeg nok mit gennembrud på landsholdet.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Det kan jeg ikke sådan lige. Der er rigtig mange dygtige spillere at tage af – men ikke nogen jeg lige kan nævne som ”idoler” eller forbilleder.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

- Jeg kan godt li' at fiske med flue. Det har jeg gjort hjemme i Norge i de norske elve, men inden jeg flyttede til Kolding boede jeg i Holstebro, og her fiskede jeg efter ørreder i Storåen. Ellers bruger jeg det meste af min fritid sammen med min kæreste og vores lille søn.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere