Dagens KIF-spiller: Andreas Elbæk


Foto: BlumePress

Af Ole Maass

I disse uger præsenterer vi her på kif.dk de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Her følger en snak med bagspilleren Andreas Elbek, som i denne sæson er en fast del af KIF's ligatrup efter senest at have været med på klubbens andethold, som i sidste sæson rykkede op i 2. division.

Navn: Andreas Elbæk.

Alder: 20 år

Håndbold-karriere: Han startede med at spille håndbold i Nr. Åby og har efterfølgende spillet ungdomshåndbold i Team Vestfyn og Fredericia HK, inden han tog på idrætsefterskolen SINE. Som andetårs U17-spiller skiftede han til KIF og har de seneste fire sæsoner spillet i KIF Kolding. Andreas Elbek var en vigtig spiller på KIF's andethold, som i sidste sæson rykkede op i 2. division.

Højde og vægt: Andreas Elbek er 1,86 meter høj og vejer 82 kilo. Han er kæreste med Gitte Marie.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Vi har fået tilgang af nogle dygtige spillere. Så vi er en god blanding af rutinerede og unge spillere. Hvis vi spiller og fighter som et hold synes jeg vi har gode muligheder for at få en plads i slutspillet.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-Jeg ser mig selv som en breddespiller. Min force er, at jeg er en hurtig og bevægelig spiller. Jeg forventer, at jeg skal spille stort set alle kampe på vores 2. divisionshold, og så håber jeg også på at få nogle chancer på ligaholdet. Jeg er som udgangspunkt playmaker, men kan spille på alle pladser i bagkæden.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Det var sådan en lidt spøjs håndbold-oplevelse. Da jeg gik på idrætsefterskolen SINE var vi i Thailand og skulle her spille mod det thailandske håndboldlandshold. Det foregik i en primitiv, åben hal, men det var en sjov oplevelse – og vi vandt over thailænderne.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Jeg vil nævne to spillere. Den ene er Domagoj Dunjak, som spiller i Kiel og tidligere på det kroatiske landshold. Da han var allerbedst var han en utrolig god spiller med en enorm ro, overblik og samtidig masser af power. Ham kan man godt lære meget af. Den næste jeg vil nævne er Felix Claar fra Aalborg, som også spiller på det svenske landshold. Ligesom jeg selv er han ikke kæmpestor, men han spiller med masser af overblik og klasse. Så ham prøver jeg også at lære af.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

-Jeg bor i Strib hos mine forældre, og i Strib har jeg et job i Superbrugsen 15-20 timer om ugen. Det kan jeg fint kombinere med håndbolden. Jeg spiller også noget golf, og så bruger jeg ellers tiden sammen med min kæreste og mine venner.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere