Dagens KIF-fan: Kasper Petersen


Af Ole Maass

KIF Kolding har mange trofaste og dedikerede fans, og KIF har i Den Gyldne Hånd en fanklub, som altid er med og bakker KIF-drengene op – både hjemme og ude. Vi vil i de kommende dage i en håndfuld artikler give ordet til nogle dedikerede KIF-fans.

Nummer fire i rækken er Kasper Petersen, 26 år. Kasper bor i Kolding og han arbejder til daglig som tømrermester i sit eget tømrerfirma.

Hvornår begyndte du som fan at følge KIF Kolding?

-Det gjorde jeg for alvor i 2009 i forbindelse med DM-finalerne mod det daværende FCK Håndbold. Jeg var jo omkring 12 år dengang og spillede selv håndbold i KIF fra jeg var 11 til jeg var 16 år. Jeg så DM-finalen mod FCK, som blev spillet i Kolding, og jeg var med til at fejre guldet, da spillerne kom hjem fra København. Det var en stor oplevelse for en 12-årig knægt, og siden har jeg været med hver gang. Jeg er også med i bestyrelsen i Den Gyldne Hånd.

Hvad giver det dig at være med på sidelinjen som fan?

-Det giver et fantastisk godt fællesskab. Vi er alle mulige forskellige mennesker, og vi har det rigtig godt sammen. Vi er selvfølgelig glade, når drengene vinder, men der er ingen sure miner, når vi taber. Der har selvfølgelig været nogle hårde sæsoner, hvor vi har tabt mere end vi har vundet, men vi bakker nu drengene op alligevel. Og i denne sæson, hvor vi vinder mere end vi taber er det selvfølgelig sjovere.

Nævn den fedeste oplevelse eller kamp du har haft med KIF Kolding?

-Der er selvfølgelig DM-finalerne, og her har jeg selv oplevet finaler i 2009, 2013, 2014 og 2015. Tre af de fire finaler endte med guld til KIF. Det var store oplevelser. Men jeg tænker også på Champions League-kampen i 2014, hvor vi vandt med 14 mål over Flensborg. Tønder-kampen i 2019, TTH-kampen i sidste sæson og kampene mod Aalborg og GOG i denne sæson. Det var også vildt fede kampe med rigtig mange tilskuere og en kanon stemning.

Hvilke to eller tre KIF-spillere vil du fremhæve som dine ”idoler” eller som forbilleder?

- Den første jeg kommer i tanke om er Boris Schnuchel. Han er jo en legende, som desværre ikke helt fik den afsked han havde fortjent. Men han var jo et sønderjysk lyntog, som kunne løbe fra alle de andre, og han kunne også dække op. En anden klubspiller, som jeg vil nævne er franske Cyril Viudes. Han var jo en kæmpe inde på stregen, og han var også en klubmand, som spillede rigtig mange sæsoner i KIF. Men der er også spillere på vores nuværende hold, som er værd at fremhæve – blandt andre Vetle Rønningen og Steven Plucnar, som både er enormt stærke i forsvaret, og som samtidig er rigtig gode til at trække tilskuerne med, så vi får banket stemningen i vejret og holdet får den opbakning det fortjener.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere