Bittert pointtab for KIF mod Skjern


Foto: BlumePress

24-24 stod der på lystavlen, da KIF Kolding og Skjern Håndbold onsdag aften omkring 20.30-tiden havde afviklet 60 minutters slutspilsdrama i Sydbank Arena i Kolding.

Og den fremherskende følelse hos de godt 2000 tilskuere – minus et halvt hundrede fra Skjern – var helt sikkert ærgrelse og bitterhed over, at det godt fightende KIF-hold ikke kunne holde hele vejen hjem og hente begge point i en kamp, hvor KIF'erne i det meste af anden halvleg var et mulehår eller to foran vestjyderne.

Da der manglede ti minutter af den højdramatiske kamp var KIF i front med 22-19, og KIF'erne fik også chancen for at øge føringen til fire mål. Men en fejlaflevering og en bolderobring af Skjerns Lasse Uth førte få sekunder senere til en reducering af Skjerns store spiller, stregspilleren Senjamin Buric. Og da KIF'erne også var uheldige med to stolpeskud i de efterfølgende angreb kunne samme Buric i Skjerns to næste angreb udligne til 22-22 med seks et halvt minut tilbage af kampen.

Efterfølgende lavede både KIF og Skjern en teknisk fejl, og KIF's scoringskrise blev så brudt af målmand Magnus Brandbyge, som med fem et halvt minut tilbage af kampen sendte bolden i tomt mål og bragte KIF på 23-22. Da var de 2000 tilskuere oppe og stå og troen på sejr blev genskabt af Brandbyge, som i øvrigt leverede en stærk indsats mellem stængerne.

Troen på KIF-sejr blev yderligere cementeret, da en stærkt spillende Steven Plucnar med sit syvende mål bragte KIF foran med 24-22. Da manglede der tre minutter og 13 sekunder på haluret. Men Skjern var ikke slået. Med 2 1/2 minut tilbage reducerede Jonathan Würtz fra stregen til 24-23, og da Jens Svanes efterfølgende afslutning blev reddet var det også Würtz, som med knap et minut tilbage kunne udligne til 24-24.

Så var det lidt skæbnens ironi, at det netop var KIF's Steven Plucnar, som med 24 sekunder tilbage ikke fik fat i et indspil, som kunne have bragt KIF foran. Det betød, at Skjern havde de sidste 15-20 sekunder til at etablere et angreb, som kunne sikre dem de to point. Skjerns norske bagspiller Simen Pettersen sendte et hårdt skud afsted i sidste sekund, og med sin 11. redning sikrede KIF-keeper Magnus Brandbyge, at KIF'erne trods alt fik det ene point.

Et point, som Skjern havde langt mere grund til at være tilfredse med sammenlignet med KIF.

Om kampen kunne man generelt konstatere, at det var en stærk forsvarskamp fra begge hold – med stærke målmandspræstationer. KIF'erne havde undervejs en del vanskeligheder med afslutningerne ude bagfra. Både Erik Toft, Thomas Boilesen, Jesper Meinby og Mads-Peter Lønborg skulle kæmpe rigtig meget for at komme til afslutninger mod det stærkt spillende Skjern-forsvar. Jens Svane startede stærkt som playmaker for KIF med flere giftige underhåndsskud, som gav mål, men ellers var det i høj grad indspilningerne til stregen, som gav gevinst for KIF, med syv mål på otte forsøg fra Steven Plucnar og to mål på tre forsøg fra Benjamin Pedersen.

Fra begge mandskabers side blev det en meget taktisk affære, hvor holdene skiftedes til at lede efter hullerne i modstandernes forsvar. Kampen viste, at KIF i den grad har noget at gøre i DM-slutspillet, og når den første ærgrelse har lagt sig skal både spillerne og vi, der bakker KIF-drengene op genfinde troen på, at der kan hentes en del flere point i de kommende kampe i slutspillet.

Der venter et par svære udekampe – på mandag i Aalborg og søndag den 23. april klokken 18.15 i Esbjerg mod Ribe-Esbjerg, men KIF-drengene har i denne sæson vist, at intet er umuligt.

Matchfakta:

KIF Kolding-Skjern Håndbold: 24-24 (12-11)

Målscorere:

KIF: Steven Plucnar, 7, Bjarke Christensen, 5, Jens Svane, 4,  Erik Toft og Benjamin Pedersen, hver 2, Viktor Nevers, Vetle Rønningen, Mads-Peter Lønborg og Magnus Brandbyge, hver 1 mål.

Skjern: Senjamin Buric, 8, Jakob Rasmussen, 5, Alfred Jönsson, 3, Eivind Tangen, Simen Pettersen og Jonathan Würtz, hver 2, René Rasmussen og Lasse Uth hver 1 mål.

Redninger:

KIF: Magnus Brandbyge: 11/34 (32,35 procent), Skjern: Christoffer Bonde: 11/34 (32,35 procent)

Dagens Man of the Match:

KIF: Steven Plucnar, Skjern: Senjamin Buric

Udvisninger:

KIF: 0, Skjern: 2

2035 tilskuere i Sydbank Arena i Kolding-Skjern

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere