Marie fra KIF er Håndboldens Hverdagshelt 2021


Af Ole Maass

Onsdag aften var der 3234 vidner i Sydbank Arena i Kolding, som så til og leverede et bragende bifald, da 47-årige Marie Aunsbjerg Schultz fra KIF Håndbold blev hædret som Håndboldens Hverdagshelt 2021. Bag hæderen står Dansk Håndbold Forbund og værkstedskæden AutoPartner, og som kontant bevis på hæderen fik Marie Aunsbjerg Schultz overrakt en check på 10.000 kroner, ligesom KIF Håndbold fik overrakt en check på et tilsvarende beløb. Det skete forud for KIF Koldings særdeles vigtige ligakamp mod Skive.

Marie Aunsbjerg Schultz vidste godt, at hun var med i finalefeltet blandt fem af de i alt 120 nominerede kandidater fra håndboldklubber over hele landet. Men onsdag aften, da hun blev overrasket og kaldt frem på halgulvet havde hun ikke selv skænket det en tanke, at hun skulle hædres.

 

Til fødselsdag

- Jeg havde taget pænt tøj på, fordi jeg var inviteret til fødselsdag hos en af vore venner. Det foregik i én af hallens skybokse. Så kom Gitte Thomsen, som jeg sidder i klubbens bestyrelse sammen med og spurgte om jeg lige ville med ned i hallen og hjælpe med nogle praktiske opgaver. Blandt andet skulle jeg lave et videoindslag med vores ungdomsspillere, som stod på Svane-tribunen og var i gang med opvarmningen til kampen. Det var jeg optaget af, og så er der én, som kommer hen og siger, at mit navn bliver råbt op i højtaleranlægget og at jeg skal komme hen til dommerbordet. Det kom helt bag på mig, fortæller Marie Aunsbjerg Schultz dagen efter den store hæder.

På halgulvet i Sydbank Arena var Morten Stig Christensen, formand for Dansk Håndbold Forbund og Tommy Stuckert, konceptchef hos konkurrencesponseren AutoPartner klar med hyldestord, blomster og check til en temmelig overvældet Marie Aunsbjerg Schultz, der lige pludselig kom i fokus i overværelse af de mange mennesker i hallen.

Marie Aunsbjerg Schultz har været frivillig i KIF Håndbold de seneste 3 1/2 år, og hendes engagement i klubben er en følge af, at begge hendes børn spiller håndbold. 17-årige Victor spiller på KIF's U17-ligahold, mens Maries datter, Laura Ida på 15 år spiller på U15-holdet i Nr. Bjært/Strandhuse Idrætsforening.

 

Ved ikke noget om håndbold

 Og der er stort set ikke grænser for hvilke arbejdsopgaver Marie Aunsbjerg Schultz påtager sig som frivillig i klubben.

- Jeg aner ikke noget om håndbold. Spørg mig ikke om, hvad 7 mod 6-spillet eller 3-2-1 forsvaret går ud på. Det ved jeg ikke noget om. Til gengæld kan jeg bage pølsehorn til alle spillerne på holdet, jeg kan sørge for samling og god stemning, og under corona-epidemien har jeg været med til at organisere, at vi kom ud til alle ungdomsspillerne med street-håndbolde, at vi fik lavet t-shirts til alle for at signalere klubbens fællesskab, og at vi lavede forskellige aktiviteter online, så man stadig følte sig som en del af klubben, selvom vi fysisk ikke kunne samles, fortæller Marie.

I KIF Håndbolds ungdomsafdeling er der 350 medlemmer, og der er lige nu en god medlemsfremgang, og der er styr på organisationen og masser af drive over de forskellige hold.

- Og det kan godt være, at det er mig, der bliver hædret. Men der er masser af andre forældre, frivillige, trænere, bestyrelsesmedlemmer og mange andre, som har del i æren. Samtidig har vi et utrolig godt samarbejde med klubbens eliteafdeling, så æren for det her er der mange, som skal dele, siger Marie.

 

Man skal bidrage

- Jeg har den filosofi, at man som forælder ikke bare skal komme og aflevere sine børn og så overlade det hele til en træner eller leder. Man skal selv bidrage med det man kan, og når vi er mange nok bliver opgaverne overskuelige for den enkelte. For halvandet år siden blev jeg valgt til klubbens bestyrelse, og her har vi den filosofi, at vi skal uddelegere opgaverne mest muligt. Selvom jeg har rakt klubben en lillefinger har jeg aldrig følt, at den har ”taget hele armen”. Samtidig har vi et fantastisk godt fællesskab, som også har givet mig rigtig mange gode venner i KIF Håndbold, lyder det fra Marie, som med sit smittende humør og engagement i den grad har gjort sig fortjent til betegnelsen som Håndboldens Hverdagshelt 2021.

 

Faktaboks

I sit civile liv har Marie Aunsbjerg Schultz de seneste 15 år arbejdet hos firmaet P-Lindbergs Maskinforretning i Vejen. Hun er ansvarlig for firmaets eksportafdeling, som blandt andet har en masse kunder inden for landbrugssektoren med eksport til blandt andet mange lande i Østeuropa.

Hun arbejder 30 timer om ugen i firmaet – men hvor mange frivillige arbejdstimer hun lægger i KIF Håndbold har hun ikke tal på. Det er mange.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere