Klar til et fredagsbrag i Sydbank Arena


Photo-Andersen.dk

Af Ole Maass

Man behøver ikke at have bestået den store ekspert-eksamen for at kunne se vigtigheden og betydningen af den ligakamp, som KIF Kolding og TMS Ringsted skal ud i fredag aften – klokken 18.30 – i Sydbank Arena i Kolding.

Inden kampen ligger KIF tredjesidst med 10 point for 17 kampe, mens de sjællandske gæster ligger tre pladser over KIF med 13 point for det samme antal kampe.

Fredagens kamp er samtidig den første tællende kamp for KIF Koldings nye cheftræner Kristian Kristensen, som tirsdag aften selv var tilstede i Hillerød, da Nordsjælland Håndbold og TMS Ringsted tog hul på forårssæsonen med en kamp, som Nordsjælland vandt med 30-25. Her fik Kristian Kristensen altså nogle friske indtryk af fredagens modstander, og det vil han bruge i sit taktiske oplæg til kampen fredag aften. Men han slår samtidig fast:

-I første omgang har vi nu mest fokus på os selv. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi i den seneste tid har været lidt udfordret på skadesfronten. Men heldigvis lysner det en smule her. Vi har trænet godt i den seneste uge, og for os gælder der nogle enkle fokuspunkter til denne kamp. Vi skal selvfølgelig selv stå godt i forsvaret, og så skal vi have rykket rundt på deres forsvar og samtidig forsøge at minimere antallet af tekniske fejl. Det betyder, at vi måske skal spille lidt mere simpelt, siger Kristian Kristensen og slår fast, at han ellers vil holde hovedparten af de taktiske overvejelser til de snakke han har med KIF-truppen forud for den vigtige kamp.

Hos gæsterne er der en række profiler, som KIF'erne skal holde et vågent øje med. I højre back Martin Risom Christensen har TMS en uhyre målfarlig spiller, som i de første 17 ligakampe har scoret 116 mål og dermed er nummer to på toscorerlisten. Der er andre store profiler. Højre fløj Oskar Vind Rasmussen, som i næste sæson skal til GOG, bagspillerne Mark Nikolajsen, Lauritz Legér og Oliver Klarskov, og så er venstre fløj Pelle Schilling med en fortid i blandt andet Ribe-Esbjerg også en spiller med stærke kompetancer. Endelig har TMS også en stærk målmand i Patrick Bols, som for en halv snes år siden stod en enkelt sæson i KIF – som makker til Fredrik Ohlander – og som efterfølgende skabte sig et navn og en karriere i den spanske liga, hvor han stod i en årrække, inden han forud for denne sæson blev hentet hjem til Danmark af TMS.

Der er næppe tvivl om, at der bliver knald på fredagens kamp i Sydbank Arena, og i den sammenhæng får KIF-spillerne i høj grad brug for, at holdets ottende mand – tilskuerne – er med i alle 60 minutter.

Så kom i god tid i hallen inden kampstart klokken 18.30 og giv den så gas i alle 60 minutter. Og for første gang i to år er det en håndboldkamp uden restriktioner som mundbind og coronapas, så kom og vær med til en fed fredagsfest, hvor du samtidig – forhåbentlig - kan hjælpe KIF-drengene frem til at hente to meget vigtige point!

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere