KIF på svær opgave mod BSH


Af Ole Maass

Det er en modstander med en opadgående formkurve KIF Kolding møder, når holdet lørdag med kampstart klokken 16.10 tager imod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

Efter en lidt blandet start på ligaen har midtjyderne med den tidligere KIF-profil Patrick Westerholm som ny cheftræner i de seneste to kampe spillet overbevisende og først slået Sønderjyske så sikkert som 36-25 og senest i tirsdags spillet sig videre til Final Four-finalestævnet i pokalturneringen med en klar sejr på 33-28.

KIF-træner Andreas Toudahl har overværet begge kampe, og han er klar over, at hans hold kommer på en svær opgave mod BSH.

-De har jo et bundrutineret hold med stor kvalitet. De har store profiler i bagkæden med folk som William Bogojevic, Nikolaj Øris og Jacob Lassen, men også deres nye svenske playmaker Ludvig Hallbäck har i de seneste kampe vist stor kvalitet. Og så har BSH også rigtig dygtige spillere på stregen og på fløjene, konstaterer Andreas Toudahl.

Han er klar over, at skal KIF byde BSH op til dans er det ikke mindst i forsvaret kampen skal vindes.

-Her skal vi være rigtig dygtige og forsøge at bringe deres skytter ud i positioner, som gør det nemmere for vore målmænd at få nogle redninger. I angrebet skal vi spille klogt og prøve at undgå at komme ind og slås alt for meget med deres store drenge i forsvaret. Vi går efter overraskelsen og tror da på, at vi kan vinde den kamp – også selvom det bliver svært, siger Andreas Toudahl.

Han håber også på, at KIF's hjemmepublikum er klar til at give den fuld gas og bakke KIF-drengene op i alle 60 minutter.

-Vi har heldigvis et rigtig godt publikum i Sydbank Arena, og med hjælp fra dem går vi da efter at drille BSH og om muligt hive en sejr i hus, lyder det optimistiske bud fra Andreas Toudahl.

Fra KIF Koldings side skal der så i øvrigt lyde en særlig velkomst til tre tidligere KIF-aktører, som nu arbejder i BSH's tjeneste.

BSH's målmandstræner Tom Jensen spillede en enkelt sæson i KIF i 1995/96 og var med til at vinde DM-bronze. BSH's cheftræner Patrick Westerholm var i ni sæsoner en kæmpeprofil for KIF og blandt meget andet med til at vinde fire DM-titler, mens veteranen på BSH-stregen, René Toft Hansen for alvor fik sat fart i sin karriere, som også efterfølgende førte til syv sæsoner i THW Kiel efter, at han forinden blandt andet spillede tre sæsoner i KIF – fra 2007 til 2010 – med DM-guld, DM-sølv og en pokaltitel til følge. De tre tidligere KIF'ere byder vi særlig velkommen, men håber samtidig ikke at de får meget andet end en fin håndboldkamp og en hyggelig lørdag eftermiddag ud af det. De to point beholder vi nemlig meget gerne i Kolding.

Til publikum denne opfordring: kom i god tid til dette lørdags-drama, som transmitteres direkte på TV 2.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere