KIF-målmand videre ved VM


KIF Koldings 25-årige islandske målmand, Agust Eli Björgvinsson er sammen med sine islandske landsholdskammerater videre til mellemrunden ved VM i Egypten.
Det stod klart sent mandag aften efter, at Island vandt en sikker sejr på 31-23 over et hårdt spillende marrokansk landshold – et landshold, som fik tre direkte røde kort i kampen mod Island.
 
Agust Eli Björgvinsson har fået spilletid i alle Islands tre indledende kampe ved VM. I den første puljekamp mod Portugal delte Björgvinsson spilletiden med GOG-målmand Viktor Gisli Hallgrimsson, og i kampens sidste 18 minutter diskede KIF-keeperen op med mere end en håndfuld gode redninger, som betød at Island var tæt på at hente det forspring på fire-fem mål, som Portugal havde oparbejdet. Islændingene havde dog for mange fejl og dårlige afslutninger i angrebet, og så endte det med en portugisisk sejr på 25-23 over Island.
 
I de to efterfølgende puljekampe mod Algeriet og Marokko vogtede Agust Eli Björgvinsson målet sammen med veteranen Björgvin Pall Gustavsson, som har en fortid i Skjern. Gustavsson viste storspil i Islands sejr på 39-24 over Algeriet, og Gustavsson viste også fine takter i mandagens sejr over Marokko, men i begge kampe kom Agust Eli Björgvinsson ind mod slutningen af kampen, og i mandagens sejr over Marokko, som blev vist på TV2 Sport, kom KIF-keeperen også ind og havde et par fine redninger til slut.
 
Islands sejre i de to sidste puljekampe betyder, at islændingene kommer over i mellemrunden med to point. Men Island skal ud i en svær mellemrunde, hvor holdet skal møde Schweiz, Frankrig og Norge – og ikke mindst de sidste to kampe ser på forhånd særdeles svære ud. Men spillerne fra øen i Nordatlanten er kendt for at kæmpe til sidste ”blodsdråbe”. Så måske kan Agust Eli Björgvinsson og holdkammeraterne skabe en overraskelse eller to – og måske rækker det til en kvartfinaleplads….? Håbet er lysegrønt for Island, selvom det på forhånd ser svært ud.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere