KIF 2 med gode muligheder for 2. division


Af Ole Maass

KIF Koldings andethold, som i denne sæson har spillet i 3. division og her blev nummer to, har fortsat gode muligheder for oprykning til 2. divison.

Mandag aften vandt de primært unge KIF-drenge på andetholdet således med 26-22 efter 12-12 ved pausen mod HEI Skærings andethold, som i denne sæson har spillet i 2. division.

I oprykningskampene må begge hold stille med maksimalt tre førsteholdsspillere, og med på KIF-holdet var tre etablerede ligaspillere, Jens Svane Peschardt, Jesper Meinby Pedersen samt ligaholdets anfører Benjamin Pedersen.

Oprykningskampen mandag aften blev spillet i det gamle KIF-Center, som nu kendes som Sydbank Arena, hal 3. Kampen blev spillet i en fin, medlevende kulisse med cirka 250 tilskuere, og der var både musik som til ligakampene og trommeopbakning fra fanklubformand Steen Møller fra KIF Koldings fanklub, Den Gyldne Hånd.

Kampen var præget af godt forsvarsspil og stærke målmandspræstationer fra begge mandskaber. Hos KIF var det Rasmus Døssing, som også har en del ligakampe på cv'et, som vogtede målet. Og Døssing stod en fremragende kamp, og nåede op på en redningsprocent i nærheden af de 45.

Kampen var jævnbyrdig frem til omtrent det 40. minut. Så lagde KIF'erne i kraft af en stærk fysik og forsvarsindsats afstand til gæsterne. Og KIF'erne nåede blandt andet i kraft af en række fine kontrascoringer op på et syv måls forspring. Mod slutningen halede HEI Skæring dog ind på KIF og fik mindsket forspringet til de fire mål, som KIF'erne har med til det midtjyske, når de to hold mødes i den sidste og afgørende oprykningskamp på torsdag den 12. maj, klokken 19.30 i Skæringhallen.

KIF'erne kan altså tåle et tre måls nederlag og stadig kvalificere sig til 2. division. Blandt de unge KIF-spillere, som også leverede en solid indsats i kampen mandag aften var venstre fløj, Mathias Daugaard, som også har spillet flere kampe på ligaholdet samt Andreas Elbek, som er en spiller med masser af speed og skudkraft og som i denne sæson ved flere lejligheder har fået spilletid på ligaholdet.

KIF's andethold trænes i et samarbejde af Julie Loop, som er leder af klubbens håndbold-akademi samt assistenttræner for ligaholdet, Torben Sørensen. Af hensyn til det videre talentudviklingsarbejde i klubben, hvor klubben satser meget på udvikling af egne talenter er det betydningsfuldt at have andetholdet i den højest mulige række – og det er 2. division. Det mål kan blive nået torsdag aften i Skæring.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere