Heftig udfordring for KIF i vente på Sydfyn


Af Ole Maass

Det er sæsonens hidtil største udfordring, der venter KIF Koldings ligahold, når KIF-drengene lørdag eftermiddag tager til Gudme for at spille mod ligaens mest formstærke mandskab, GOG.

Kampen mellem de to traditionsklubber spilles klokken 16.00.

KIF'erne kommer med nyvunden selvtillid efter en stærk præstation rent spillemæssigt i den sikre sejr over Ribe-Esbjerg, mens hjemmeholdet GOG formentlig svæver på en bølge af selvtillid efter otte ligasejre i træk samtidig med, at fynboerne har fået en overbevisende start på gruppespillet i European League med en storsejr over de russiske mestre Medvedi og en knusende – og forventet – gigantsejr på 46-30 over de finske mestre, Riihimäen Cocks.

KIF-træner Andreas Toudahl er klar over, at der venter hans mandskab en svær kamp mod et fynsk hold, som KIF i de senere år har haft det særdeles vanskeligt med.

-Men det er da en fed udfordring at møde et hold, som GOG, hvor vi skal finde den rigtige balance mellem at sætte tempo på og i perioder slå bolden i jorden og spille velovervejet. Mod GOG er det ikke nok bare at løbe retur, hvis vi skal forhindre at de får for mange kontramål. Vi skal også selv forsøge at finde nogle lette kontrascoringer. Det er de vi betegner som spillet mellem felterne, og det er en afgørende forudsætning at ramme det rigtige niveau, hvis vi skal kunne matche et så stærkt mandskab som GOG, siger Andreas Toudahl.

I den seneste kamp mod Ribe-Esbjerg leverede KIF'erne noget af det bedste forsvarsspil i denne sæson, og det betød også, at Tim Winkler i KIF-målet diskede op med de ekstra redninger, som grundlagde vejen til den sikre KIF-sejr. Lørdag eftermiddag skal KIF-forsvaret lige diske op med ti procent ekstra, når det står over for klassespillere som Simon Pytlick, Mathias Gidsel, Emil Lærke og Emil Madsen – sidstnævnte spiller smækkede som højre back 14 kugler i kassen, da GOG tirsdag aften vandt den knusende sejr over de finske mestre.

Kampen mellem GOG og KIF spilles lørdag klokken 16 i Gudme, og kampen vises ikke i tv.

 

Her kommer links til podcasten, den er ude nu.

 

 

Spotify:

 

Apple podcast:

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere