Dagens KIF-spiller: Viktor Nevers


Foto: Shadows Sportsfotos

Af Ole Maass

I disse uger præsenterer vi her på kif.dk de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Her følger en snak med fløjspilleren Viktor Nevers, som er kommet til KIF efter senest at have spillet i SønderjyskE.

Navn: Viktor Nevers.

Alder: 20 år

Håndbold-karriere: Hans startede med at spille håndbold i Dalby Håndbold på Sjælland. Flyttede senere i ungdomsårene til Næstved og Køge og tog så på efterskole i Oure og spillede tre sæsoner i GOG. I sidste sæson spillede Viktor Nevers ligahåndbold i Sønderjyske, inden han her i sommer skiftede til KIF.

Viktor Nevers har spillet cirka 30 U-landskampe på U18-, U19- og U20 landsholdene. I 2019 var han med på det danske landshold, som vandt bronze ved ungdoms-OL i Aserbajdsjan.

Højde og vægt: Viktor Nevers er 1,89 meter høj og vejer 85 kilo. Han er single.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Jeg synes vi har et spændende hold med stor bredde og god kvalitet. Vores mål er at komme i slutspillet, og det mål kan vi nå – selvom der bliver hård konkurrence med de andre hold i ligaen.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-Min force er min hurtighed i kontrafasen. Og her skal jeg gerne bidrage med at sætte fart på kontraspillet samtidig med, at jeg også satser på at være scoringssikker fra højre fløj. Jeg synes selv jeg lærte meget af min første hele sæson i ligaen i sidste sæson med SønderjyskE.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Min første slutrunde med U18-landsholdet, hvor jeg var med til at vinde bronze ved Ungdoms-OL i Aserbajdsjan. Og så vil jeg også nævne min debut i ligaen. Det var i den sidste sæson jeg spillede i GOG. I det sidste halvår var jeg i ligatrupppen som back up for Kasper Kildelund. Jeg fik ligadebut i en kamp mod BSH. Det husker jeg som en stor oplevelse.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Da jeg var ungdomsspiller i Køge, havde jeg den tidligere landsholdsspiller Søren Stryger som træner. Han spillede samme plads som mig selv, så ham lærte jeg en masse af. Han var samtidig en supergod træner. En anden træner jeg vil nævne er Carsten ”Stump” Jensen, som jeg havde som træner på Oure Idrætsefterskole – han er også en rigtig god træner.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

-Jeg er lige flyttet ind i en lejlighed i Kolding midtby. Her slapper jeg af, ser nogle serier i tv, men ellers går jeg ture, restituerer efter træningen og er sammen med gode venner.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere