Dagens KIF-spiller: Steven Plucnar Jacobsen


Af Ole Maass

I de kommende uger præsenterer vi her på kif.dk de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Her følger en snak med stregspilleren Steven Plucnar Jacobsen, som er kommet til KIF efter senest at have spillet en sæson i den svenske ligaklub, Lugi HF.

Navn: Steven Plucnar Jacobsen.

Alder: 21 år

Håndbold-karriere: startede med at spille håndbold i Jersie HK. Skiftede som U12 spiller til Taastrup IK. I 2015 tog han på efterskole i Oure og startede her med at spille håndbold i GOG. I 2017 blev Steven udtaget til det danske U-landshold, som deltog i Ungdoms-OL. I 2018 var han med til at vinde bronze ved U-18 EM og i 2019 var han ligeledes med til at vinde bronze ved U19 VM. Steven Plucnar Jacobsen har spillet ca. 35 U-landskampe. Fra 2019 til 2021 var Steven Plucnar en del af GOG's ligatrup, og fra 2021-22 spillede han for Lugi HF i den svenske liga.

Ved siden af håndbolden læser Steven Plucnar medicin på Syddansk Universitet i Odense.

Højde og vægt: Steven Plucnar er 2,01 meter høj og vejer 109 kilo. Han er single.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Målet for os må være at få KIF tilbage på sporet og op i den sjove halvdel af tabellen. I sidste sæson var der for mange af KIF's kampe, som endte med stolpe ud og et nederlag eller uafgjort i kampe man lå til at vinde. Men jeg synes, at vi med den trup og det hold vi har i denne sæson har gode muligheder for at komme i top 8. Det er der mange hold, der gerne vil. Og vi skal være dygtige, men det tror jeg også på, at vi er.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-I GOG har jeg haft et par gode læremestre i spillere som Oscar Bergendahl og Anders Zachariassen. Dem har jeg lært meget af. Jeg lærte også meget af at spille i Lugi i Sverige i sidste sæson. Vi var i kvartfinalen og tabte her over fem kampe mod Sävehof. Vi var også i pokalfinalen, og i Lugi havde jeg stort ansvar og var forsvarsgeneral, så jeg synes jeg er kommet til KIF med en god ballast. Og her er jeg også klar til et stort ansvar.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Jeg vil nævne to kampe. En 1/8-finale i Europa League, hvor jeg var med på GOG's hold i Moskva for at spille mod CSKA Moskva for et par år siden. Det var en rigtig fed kamp, som vi vandt. Og i sidste sæson i den svenske liga spillede vi en vigtig kamp mod Redbergslid, som netop havde hentet en af verdens bedste målmænd, Andreas Palicka hjem for at redde dem. Vi spillede uafgjort og jeg lavede syv mål på syv forsøg mod Palicka. Det var også en ret fed kamp for mig personligt.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Da jeg var lille var jeg meget fascineret af Michael Knudsen, som jo godt kunne være lidt et ”dumt svin”, når han sloges inde på stregen. Bagefter så han altid enormt flink og sympatisk ud. Han var god. Jeg vil også nævne Morten Olsen, som jeg spillede sammen med i GOG. Ham har jeg lært meget af. Da jeg var 10-11 år gammel vandt jeg en konkurrence i et sportsmagasin, hvor man kunne få lov til at interviewe Mikkel Hansen. Så jeg tog sammen med min far til Barcelona for at interviewe Mikkel. Men det blev ikke til noget, fordi en kamp, som Barcelona skulle spille blev flyttet til udebane. Så i stedet fik jeg først interviewet ham senere, da han spillede i AG København. Det var i 2011. Det var en sjov oplevelse – og i den kommende sæson skal jeg så spille imod Mikkel, når han kommer til Aalborg. Endelig vil jeg nævne basketballspilleren Kobe Bryant, som jeg også er meget inspireret af. Jeg har også selv tidligere spillet basketball, før jeg besluttede mig for at satse på håndbolden.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

- Jeg læser jo medicin, og det er godt at have noget helt andet end håndbolden at tænke på. Ellers bruger jeg fritiden sammen med mine venner.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere