Dagens KIF-spiller: Sander Øverjordet


Af Ole Maass

I de kommende uger vil vi her på kif.dk præsentere de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Her følger en snak med klubbens nye norske playmaker, Sander Øverjordet.

Navn: Sander Øverjordet.

Alder: 26 år

Håndbold-karriere: har spillet som ungdomsspiller i Oppsal IF. Fra 2007 til 2013 spillede han på førsteholdet i Oppsal IF, efterfølgende en kort periode i Vålarengens HK, inden han skiftede til Haslum HK i den norske liga. Her spillede han i 6 1/2 år. I 2020 skiftede han til Mors-Thy Håndbold i den danske liga. Sander Øverjordet har spillet en lang række Y- og U-landskampe for Norge samt 31 A-landskampe for Norge

Højde og vægt: Sander Øverjordet er 1,91 meter høj og vejer 89 kilo. Sander Øverjordet er single.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Det er svært at sige. Der er mange stærke hold i den danske liga. Men vi har da et mål om, at vi skal i slutspillet. Det bliver svært – men det er det vi går efter.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-Min hovedopgave er som playmaker at styre vores angrebsspil. Jeg skal sætte fart på spillet og gøre mine medspillere gode. Men jeg skal også selv afslutte, og her kan jeg blive bedre endnu.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Sidste år i juni var jeg med til at vinde Final 4 – pokaltitlen med Mors-Thy. Det var en fed oplevelse, selvom jeg ikke havde så stor en rolle på holdet i den sæson, som var min første i klubben. Jeg har også været med til tre slutrunder med det norske A-landshold. I 2020 vandt vi bronze på hjemmebane. Det var en fed oplevelse, selvom jeg ikke selv fik så meget spilletid. I 2021 var jeg også med til VM i Egypten, og i januar i år fik jeg så en større rolle og mere spilletid ved EM, som blev afviklet i Slovakiet og Ungarn.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Jeg vil nævne to. Min juniortræner i Oppsal IF, Thomas Henriksen, var en rigtig god træner. Derudover vil jeg nævne den tidligere kroatiske landsholdsplaymaker Ivano Balic, som altid var en spændende spiller at følge.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

- Jeg bruger en del tid på afslapning og restitution. Det er nødvendigt, når man spiller håndbold på eliteplan. Så bruger jeg også noget tid på golfbanen. Ellers bruges fritiden sammen med gode venner.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere