Dagens KIF-spiller: Peter Torpegaard Lund


Af Ole Maass

Fakta: Peter Torpegaard Lund er 20 år. Han har spillet i GOG siden han startede på klubbens U8-hold. Og alle ungdomsårene er spillet i den gule bluse. Inden han kom til KIF forud for denne sæson spillede han på GOG's 2. divisionshold. Peter Torpegaard Lund har en studentereksamen. Han bor i Oure, men flytter den 1. november til Kolding for at være tættere på klubben og holdkammeraterne og for at slippe for de lange køreture. Han er kæreste med Astrid, som fortsat bor i det sydfynske, hvor hun går i gymnasiet.

Hvordan vurderer du jeres muligheder som hold i den sæson, som nu er godt i gang?

-Vi har jo fået en lidt blandet start, og lige nu ser det svært ud med hensyn til at komme mellem de otte bedste. Men jeg mener nu stadig, at vores mål er at komme i top 8 og dermed i slutspillet. Vi er fem nye spillere på holdet, og det tager lidt tid at blive spillet sammen. Jeg forventer, at vi får et stærkt hold, når vi er spillet rigtig sammen.

Og dine personlige mål. Hvad håber du selv at kunne bidrage med?

-Jeg skal score på mine chancer. Min force er min teknik og at jeg har mange afslutningsvarianter. I forsvarsspillet skal jeg blive bedre til at vurdere, hvornår jeg skal være offensiv og løbe frem og hvornår jeg skal stå defensivt. Men det satser jeg på at lære. Her i starten har jeg jo fået meget mere spilletid, end jeg havde forventet, fordi Andreas Flodman lige nu er skadet.

Nævn tre håndboldpersonligheder, som du har ladet dig inspirere af?

-Den tidligere franske landsholdsspiller Luc Abalo er en meget spektakulær spiller. Han spiller med høj risiko, og han laver indimellem nogle vilde afslutninger. Men ham er jeg vild med. En spiller som Johan Hansen, som nu er på det danske landshold er også en spiller jeg er inspireret af. Han er meget stabil i sine præstationer, men han er også en spiller, som rent teknisk kan mere end de fleste fløjspillere.

Den største håndbold-oplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Det må næsten være min debutkamp i ligaen for KIF mod Lemvig/Thyborøn. Det var en tæt kamp, og her scorede jeg det afgørende mål til 32-30, som sikrede os sejren. Lige pludselig var jeg omringet af alle holdkammerterne, og der var en fed stemning i hallen. Det var en oplevelse. Som ungdomsspiller i GOG har jeg også været med til at vinde flere DM-titler, men jeg synes nu stadig min debut i ligaen for KIF var det største jeg indtil nu har oplevet.

Og hvad render du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

-Her i starten af sæsonen bliver det ikke til så meget andet end håndbolden, og så turene i bil til og fra Gudme. Og så bruger jeg også tid sammen med mine venner og min kæreste Astrid. Men når jeg flytter til Kolding den 1. november slipper jeg for de lange køreture. Så satser jeg på at få mere fritid og overskud til andre ting.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere