Dagens KIF-fan: John Knutzen


Af Ole Maass

KIF Kolding har mange trofaste og dedikerede fans, og KIF har i Den Gyldne Hånd en fanklub, som altid er med og bakker KIF-drengene op – både hjemme og ude. Vi har i de seneste uger i en håndfuld artikler givet ordet til nogle dedikerede KIF-fans.

Den femte og sidste i rækken er John Knutzen, 62 år. John bor i Kolding, og han driver firmaet Auto-Elektro på Haderslevvej, hvor han er specialist i alle former for reparation og installation af de elektriske systemer i biler.

Hvornår begyndte du som fan at følge KIF Kolding?

-Det gjorde jeg i slutningen af 90'erne. Indstil da havde jeg mest interesseret mig for fodbold, fordi jeg selv var gammel elitefodboldspiller. Men interessen for håndbolden kom via min kone, som kom i mødregruppe med Lars Jessens kone, og så lærte jeg Lars at kende. Og han fik mig med ud i Kolding Hallen, og så har jeg sådan set haft sæsonkort til KIF's kampe siden.

(Lars Jessen var førsteholdsspiller i KIF i årene fra 1988 til 1994, og hans største kamp i KIF-trøjen var da han i 1992 i semifinalen i mesterholdenes Europa Cup mellem KIF og RK Zagreb scorede ti mål for KIF, som vandt returkampen i KIF-Centret med 26-20. Zagreb gik dog videre til finalen, da de vandt den første semifinale med ni mål).

Hvad giver det dig at være med på sidelinjen som fan?

-Det giver et godt sammenhold. Vi mødes ved kampene og hygger os og bakker op om drengene på banen. Vi er otte-ti stykker, som er en del sammen, og vi er med ved alle hjemmekampe og vi er også med ved stort set alle udekampe. Det giver os mange gode oplevelser.

Nævn den fedeste oplevelse eller kamp du har haft med KIF Kolding?

-Der har været rigtig mange. Men den tredje og afgørende DM-finale i 2009, hvor vi vinder over FCK Håndbold ovre i deres hal på Frederiksberg var en vild oplevelse. Da tømte vi baren for øl, og vi havde en fantastisk tur hjem til Kolding. Den næste kamp jeg vil nævne var udekampen i Tønder i 2019, hvor vi skulle vinde for at have chancen for at beholde pladsen i ligaen. I Tønder var de næsten begyndt at fejre, at de var rykket op, så vi havde ryggen mod muren. Men det endte med, at vi spillede dem ud af banen, og så klarede vi paragrafferne i den tredje kamp hjemme i Kolding. Det var en fed oplevelse. Når man som jeg har været med til rigtig mange kampe på udebane har vi i årenes løb ofte mærket, at alle gerne ville slå Kolding. Det er lige som i Tyskland, hvor alle gerne vil slå Bayern München i fodbold. Lidt det samme har vi som KIF-fans mærket, når vi er kommet rundt til udekampene. Den sidste kamp jeg vil nævne er Tvis-kampen i april sidste år. Den kamp var også den vildeste oplevelse at være med til – og heldigvis gik de godt.

Hvilke to eller tre KIF-spillere vil du fremhæve som dine ”idoler” eller som forbilleder?

- Man kommer jo ikke uden om Bo Spellerberg, som spillede i KIF i 16 sæsoner. Han er en stor del af klubbens historie. Men der har jo været mange andre kæmpe profiler. Kim Andersson, Lukas Karlsson, Sebastian Seifert – man kan nævne mange andre. Og der er heldigvis nye stærke profiler på vej. Dem er der flere af på vores nuværende hold.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere