Julie skal stå i spidsen for KIF Håndbold talent-satsning


Af Ole Maass

32-årige Julie Loop er kvinden, der som daglig leder af KIF Håndbold Akademi skal stå i spidsen for klubbens øgede satsning på at udvikle egne håndboldtalenter.

Håndboldakademiet blev etableret for et års tid siden, og lige nu er der tilknyttet 17 U 17- og U 19-spillere – alle sammen unge mandlige håndboldtalenter, men planen er at også unge kvindelige talenter, som vil satse ekstra på håndbolden skal tilknyttes akademiet.

Håndboldakademiet er blevet til i et tæt samarbejde mellem KIF Koldings eliteafdeling og KIF Håndbold.

-Man skal se ansættelsen af Julie Loop som akademileder på fuld tid som et udtryk for, at vi som klub vil skabe rammerne og betingelserne for at fremme talentudviklingen. For de unge, som har talentet og viljen til at satse ekstra på håndbolden skaber vi nogle muligheder for, at de kan udvikle sig. De bliver en del af et stærkt fællesskab, og drømmen for os er selvfølgelig, at vi fra egne rækker kan udvikle spillere, som på sigt kan blive en del af klubbens ligahold, siger Christian Hjermind, direktør for KIF Kolding.

Thomas Christensen, formand for KIF Håndbold slår fast, at talentakademiet er et tilbud til unge U17- og U 19-spillere – i første række unge fra lokalområdet.

-Ansættelsen af Julie som akademileder er et signal om, at vi vil øge kvaliteten i talentudviklingen. Det handler om, at de unge skal have de bedste betingelser for at udvikle sig som håndboldspillere, men også, at de skal have dagligdagen til at gå op i en højere enhed med skole og uddannelse. Vi ønsker at udvide håndboldakademiet, men for os handler det først og fremmest om kvalitet, mere end kvantitet. Vi har ikke planer om, at vi skal støvsuge hele Danmark for håndboldtalenter, men gør vi det godt og det rygtes ude i landet, skal talenter udefra også kunne blive en del af vores akademi, med de botilbud det nu vil kræve, siger Thomas Christensen.

Julie Loop har selv en mangeårig baggrund som håndboldspiller og træner. Hun bor i Dalby med sin kæreste og søn, men kommer oprindelig fra Sjælland, hvor hun har været træner i såvel Køge som i 1. divisionsklubben, Høj Håndbold. I seks år arbejdede hun på skolerne i Oure på Sydfyn, hvor hun var en del af trænerstaben, og i det seneste år har Julie Loop sammen med assistenttræner Torben Sørensens fra KIF Koldings mandlige ligahold stået for træningen af KIF Håndbolds 3. divisionshold.

Som akademileder skal Julie Loop i det daglige være med til at sikre, at de unge håndboldtalenter kan få hverdagen til at hænge sammen. De unge, som er med på KIF's håndboldakademi har alle sammen fire ugentlige ekstra træningspas – ud over holdtræningen på de respektive U17- og U19-hold, og Julie Loop skal i samarbejde med koordinatoren i Kolding Kommunes talentsatsning, Kolding Talent være med til at sikre, at de unge både får skolegang og uddannelse til at gå i hak med håndbolden.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere