Vildt drama og vigtigt point til KIF Kolding

Af Ole Maass

2489 tilskuere i Sydbank Arena fik spænding og drama for alle pengene, da KIF Kolding og Bjerringbro-Silkeborg lørdag sidst på eftermiddagen spillede uafgjort 25-25 efter en føring til gæsterne på 12-13 ved pausen.

Taget i hallen var ved at løfte sig, da BSH's Nikolaj Øris ét sekund før tid hamrede bolden over mål, og KIF'erne hentede dermed et meget fortjent og vigtigt point, som kan vise sig at være særdeles brugbart i kampen i bunden af ligaen.

Var det gået som mange gange tidligere i denne sæson havde Øris sendt bolden i kassen, og KIF havde dermed indkasseret endnu ét af de hæderlige nederlag, som der har været for mange af i denne sæson.

Nu blev det til en pointdeling, og det var der set med KIF-briller flere årsager til. Én af de vigtigste årsager var manden i KIF-målet, Magnus Brandbyge, som stod en brandkamp, hvor han sluttede med 20 redninger på 42 afslutninger – en redningsprocent på 47,62. Det var fremragende. Men foran sig havde Brandbyge også et fantastisk stærkt kæmpende KIF-forsvar, som samlet set leverede en fremragende indsats. I angrebet havde KIF også nogle spillere, som skinnede voldsomt i øjnene. KIF's norske playmaker Sander Øverjordet er det helt store spillemæssige omdrejningspunkt hos KIF. Sander var hyperfarlig på sine egne afslutninger, og han fordelte indspil og afleveringer til holdkammeraterne med stor kløgt. En spiller som Jens Svane spillede også med stor ro og autoritet, ligesom Viktor Nevers på højre fløj var skarp med scoringer på alle sine fire afslutninger. Og så spillede Mathias Hedegaard på stregen og i forsvaret endnu en blændende kamp for KIF. Han er en mand, som ikke er nem at flytte rundt på – og til gengæld kan han selv tage fat i det defensive arbejde. På venstre fløj fik KIF's store fløjprofil, Bjarke Christensen ikke mange bolde at arbejde med – og Bjarke brændte også et straffekast ved stillingen 13-16 i 2. halvleg. Men Bjarke viste så sin rutine og høje klasse, da han med 40 sekunder igen scorede på straffe til det, der blev slutresultatet  - 25-25. Det skal der også en vis kølighed og klasse til.

En anden profil hos KIF er højre back, Oliver Norlyk, som var godt skydende og nåede at banke fem mål i kassen på langskud og gennembrud. Men fra midten af anden halvleg var Norlyk ikke længere på banen – om han blev skadet var ikke lige til at konstatere oppe fra tilskuerpladserne.

Det betød, at trænerduoen Kristian Kristensen og Anders Eggert i kampens hektiske slutfase trak store veksler på Sander Øverjordet, Jens Svane og tyske Robert Timmermeister. Sidstnævnte lavede et godt langskudsmål til reducering 23-24 med seks et halvt minut tilbage af kampen. Til gengæld  blev den unge tysker pillet en håndfuld gange af BSH-keeper Mikkel Løvkvist, når han gik på ydersiden af back og endte i en skudposition med en alt for lille vinkel.

KIF'erne halsede et lille skridt efter BSH gennem det meste af kampen. Efter et kvarters spil var KIF bagud med 4-8. Men KIF'erne viste flot moral og spillemæssig klasse og fik hentet det tabte terræn, inden pausen. I anden halvleg var KIF bagud med 13-16 efter 38 minutters spil og 18-21 efter 46 minutters spil. Men KIF'erne formåede igen at hente det tabte terræn tilbage – ikke mindst i kraft af stærkt forsvarsspil og en fremragende Magnus Brandbyge i KIF-målet. Og i den anden ende af banen var det ikke mindst en forrygende Sander Øverjordet, som var her, der og allevegne og sørgede for mål eller målgivende afleveringer.

Hos gæsterne var det ikke mindst landsholdsplaymaker Rasmus Lauge, som satte stort aftryk på BSH's spil. Enten på egne afslutninger og gennembrud eller med indspil til den stærke norske stregspiller, Thomas Solstad. Og så spillede unge Mikkel Løvkvist igen en stærk kamp. Men han blev dog overgået af KIF's man of the match, Magnus Brandbyge.

Lørdagen endte med at blive en rigtig god dag set med KIF-briller. Ikke nok med, at vi fik et vigtigt point til kampen i bundstriden i ligaen. Forud for kampen var der over 500 gæster i Sydbank Arena, hal 2, som deltog i KIF's store spinning- og street food arrangement. 16 fantastiske cykelhold leverede en fremragende præstation på kondicyklerne, og de cyklede tilsammen i løbet af en time fra kl. 14.15 til 15.15 i alt 850.192 kroner ind til KIF Kolding. Cykelholdet med navnet Kids Aid med kendte navne som KIF-sportschef Lars Christiansen, landsholdslegenden Lasse Svan og den professionelle Kolding-bokser, Jacob Bank var dem, der cyklede længst – 48,48 kilometer på en time. Stærkt kørt af dette hold og af de 15 andre deltagende hold.

KIF Kolding kan nu se frem til den kommende landsholdspause, hvor Sander Øverjordet og Erik Toft skal med det norske landshold på vigtige opgaver. Og så venter endnu et drama, når KIF Kolding spiller den næste vigtige kamp: onsdag den 20. marts, klokken 19.30 på udebane imod Lemvig Thyborøn.

Matchfakta:

KIF Kolding-Bjerringbro-Silkeborg: 25-25 (12-13)

Målscorere:

KIF: Sander Øverjordet, 6, Oliver Norlyk, 5, Mathias Hedegaard og Viktor Nevers, hver 4, Bjarke Christensen og Jens Svane, hver 2, Robert Timmermeister og Benjamin Pedersen, hver 1 mål.

BSH: Rasmus Lauge og Mads Lenbroch, begge 5, Thomas Solstad, 4, William Bogojevic, 3, Alexander Lynggaard, Ludvig Hallbäck og Nikolaj Øris, hver 2 samt Morten Olsen og Mikkel Løvkvist, begge 1 mål.

Udvisninger: KIF: 2, BSH: 5