Svane er en fighter med stort KIF-hjerte


Af Ole Maass

Jens Svane Peschardt har i sit pokalskab ikke nogle DM- eller pokaltitler for KIF, men der er alligevel flere gode grunde til, at han er med på listen over de 40 vigtigste spillere i KIF Kolding i løbet af de seneste 40 sæsoner.

Igennem de seneste otte sæsoner – fra 2015 – har Jens Svane Peschardt tilkæmpet sig en stadig større rolle på et KIF-mandskab, som i løbet af den årrække er at gået fra at være fast tophold i ligaen til i to af sæsonerne at kæmpe for eksistensen i ligaen.

Da Jens Svane i sæsonen 2015/16 debuterede på KIF's ligahold var det oftest som vikar for Magnus Landin på venstre fløj, og fra den position var Svane som regel også ganske træfsikker. Jens Svanes naturlige plads er dog i bagkæden som playmaker eller venstre back, men for skiftende KIF-trænere har Svane været noget af en ønskespiller, fordi han altid med fight og engagement har udfyldt den rolle han fik tildelt. Og i de senere år med fast og kontinuerlig spilletid og med en stor rolle på holdet – ikke mindst i de situationer, hvor det brændte på. Så er Jens Svane en spiller med et køligt overblik og spillemæssig finesse. Det så man i 2019 i de tre knald eller fald-kampe mod TM Tønder, hvor KIF sikrede eksistensen i ligaen med Jens Svane i en stor rolle – og det samme så man tre år senere, i foråret 2022, hvor KIF med det yderste af neglene besejrede TTH Holstebro og dermed undgik den direkte nedrykning fra ligaen. Igen med Jens Svane i en helt afgørende rolle.

Glemmes skal det heller ikke, at Jens Svane Peschardt også har taget et stort ansvar uden for banen, da han i maj 2020 gik ind i den KIF-bestyrelse, som i et halvt år arbejdede nærmest i døgndrift for at skabe de økonomiske og driftsmæssige betingelser for, at elitehåndbolden i KIF Kolding kunne fortsætte, så KIF igen kan komme tilbage i toppen af dansk håndbold.

Jens Svane er en spiller med et stort KIF-hjerte, som selv har spillet ungdomshåndbold i KIF. Han er nu også træner for et ungdomshold i klubben, og i den seneste sæson – 2022/23 – blev han udnævnt til anfører for KIF's ligahold og havde her en vigtig rolle i, at holdet igen var med i kampen om topplaceringerne og sluttede på en fornem femteplads i grundspillet i ligaen.

Svane indtager plads nummer 35 på top 40 listen over de 40 mest betydningsfulde KIF spillere igennem de seneste 40 sæsoner.

Fakta:

Jens Svane Peschardt er nu i sæson 2023/2024 i gang med sin niende sæson som fast spiller på KIF Koldings mandlige ligahold. I sine første to sæsoner på KIF's ligahold var Jens Svane – i en beskeden rolle – med på KIF-holdet, som i sæson 2015/16 spillede sig i DM-semifinalen, ligesom KIF i sæsonerne 2015/2016 og 2016/17 var med i pokalturneringens Final Four. Jens Svane Peschardt er noteret for 18 U-landskampe og 5 Y-landskampe for Danmark.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere