Stærk holdindsats bag ny KIF-sejr


Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold bekræftede lørdag sidst på eftermiddagen, at holdet er inde i en opadgående spiral. Det resulterede i, at KIF'erne efter en fremragende holdindsats besejrede topholdet Ribe-Esbjerg med 29-24 efter en KIF-føring på 16-11 ved pausen.

Der var mange faktorer, som var medvirkende til sejren. Ikke mindst et uhyre stærkt KIF-forsvar og en solidt spillende Magnus Brandbyge i målet. Samtidig spillede KIF'erne velovervejet i angrebet – med meget få tekniske fejl, og samtidig havde KIF's unge højre back, Oliver Norlyk valgt at spille noget i retning af sit livs kamp denne lørdag eftermiddag. 11 mål på 14 forsøg blev Norlyk noteret for, men mange andre KIF-spillere bidrog stærkt til sejren.

Forsvarsmæssigt var præstationen som nævnt i top, hvor spillere som Vetle Rønningen, Mathias Hedegaard, Benjamin Pedersen tog et stort læs, men også en spiller som Martin Risom kom ind og havde nogle vigtige forsvarsaktioner samtidig med, at han scorede et enkelt mål på gennembrud. På fløjen boltrede Viktor Nevers sig og leverede en flot præstation – det samme gjorde han med meget afgørende aktioner i forsvaret.

Og da det kneb allermest for KIF'erne i anden halvleg trådte også en spiller som Jens Svane i karakter. Svane afløste en skadet Sander Øverjordet. Det gav umiddelbart knas i KIF's angrebsspil, og det betød at KIF'erne havde store udfordringer i den del af spillet. Samtidig havde Ribe-Esbjerg tur i den, ikke mindst den stærke islænding, Elvar Asgeirsson, skød sig varm, og det betød, at KIF fra at være foran med 19-12 efter små 35 minutters spil kun var foran med 21-20 knap et kvarter før tid. På det tidspunkt sendte Erik Toft en afslutning på stolpen, men i det næste angreb hvor gæsterne kunne udligne havde svenske Anton Hellberg en vigtig redning i KIF-målet. Samtidig fik KIF-forsvaret igen strammet op, og i de to følgende angreb scorede først Erik Toft og efterfølgende Viktor Nevers til 23-20.

Samtidig kom der i den grad gang i publikum i hallen – 1539 tilskuere – som larmede som var vi 3000. Det gav KIF'erne et solidt rygstød, og det betød at KIF'erne på velovervejet angrebsspil med Jens Svane som igangsætter udbyggede føringen til 27-21 med små fem minutter tilbage af kampen.

Sejren blev stille og roligt kørt i hus. En rigtig stærk holdpræstation af et KIF-mandskab, som efterfølgende har grund til at feste, når spillerne sammen med 400 sponsorer, frivillige og ansatte i klubben holder julefrokost. Spillerne har fortjent en enkelt øl – eller måske to.

Matchfakta:

KIF Kolding-Ribe-Esbjerg: 29-24 (16-11)

Målscorere:

KIF: Oliver Norlyk, 11, Mathias Hedegaard, 4, Jens Svane, Benjamin Pedersen og Viktor Nevers, hver 3, Erik Toft og Bjarke Christensen, hver 2, Martin Risom, 1 mål.

Ribe-Esbjerg: Elvar Asgeirsson, 6, Marcus Dahlin, Simon Birkefeldt og Mathias Jørgensen, hver 3, Marcus Mørk, Andreas Søgaard, Jonas Larholm og Emil Grønbech, hver 2, William Aar, 1 mål.

Udvisninger: KIF: 2, Ribe-Esbjerg: 5

Redninger:
KIF: Magnus Brandbyge: 9/27 (33,33 procent), Anton Hellberg: 4/9 (44,44 procent)
Ribe-Esbjerg: Niklas Kraft: 8/23 (34,78 procent), Agust Eli Bjørgvinsson: 6/18 (33,33 procent)

Tilskuertal: 1539 i Sydbank Arena

Dagens Man of the Match:

KIF: Oliver Norlyk, Ribe-Esbjerg: Elvar Asgeirsson.

 

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere