Sander Øverjordet: En suveræn spilstyrer


Af Ole Maass

KIF Kolding siger efter denne sæson farvel til en stribe profiler – blandt dem 28-årige norske landsholdsspiller Sander Andreassen Øverjordet, som efter to sæsoner i KIF vender hjem til Norge for igen at spille i ligaklubben Haslum HK, hvor han tidligere spillede syv sæsoner på ligaholdet.

Sander Øverjordet har på trods af nogle skadesperioder i sine to sæsoner i KIF vist stort spillemæssigt format og været en fremragende playmaker på KIF Koldings ligahold.

Vi har taget en snak med Sander Øverjordet og fire af de andre profiler, som forlader KIF, og de artikler bringes i den kommende tid på KIF Koldings hjemmeside.

Sander Øverjordet, nu siger du farvel til KIF efter to sæsoner i klubben. Hvordan ser du overordnet tilbage på to sæsoner i KIF?
-Det har jo været to ret forskellige sæsoner. Resultatmæssigt havde vi en fin sæson sidste år, mens resultaterne i denne sæson har været dårligere. Vort forsvarsspil var bedre i sidste sæson, mens jeg faktisk synes vi har spillet bedre angrebsspil i denne sæson. Men vi har tabt mange kampe med ét mål, og derfor endte vi i bunden af ligaen. Men jeg synes reelt, at vi har spillet bedre end vores placering viser.

I sidste sæson var I tophold og manglede kun ét point for at skulle spille Europa Cup. I denne sæson har I ligget i bunden af ligaen hele sæsonen. Hvad er forklaringen på de store udsving i resultaterne?
-Sådan er det i topsport. Det er meget små marginaler, som afgør om man slutter i toppen eller bunden. Havde vi nu i denne sæson vundet eller spillet uafgjort i alle de kampe vi tabte med ét mål havde vi vel nærmest været i top seks. I denne sæson startede vi med mange skader på vigtige spillere – det er også en del af forklaringen på, at denne sæson resultatmæssigt var dårlig for os.

Hvordan ser du på din egen udvikling som spiller i de to seneste sæsoner i KIF?
-I sidste sæson spillede vi meget 7 mod 6, og det ligger ikke så godt til min spillestil. I denne sæson har jeg kunnet bidrage meget, fordi vi har spillet langt mere 6 mod 6 – og derfor har jeg udover at sætte spillet op også skullet søge mine egne chancer. Så spillemæssigt har jeg været godt tilfreds med min indsats i denne sæson, siger Sander Øverjordet, som også i sine to sæsoner i KIF har været fast mand i den norske landsholdstrup.

Nu drager du så hjem til Norge for igen at spille for Haslum HK i den norske liga. Hvordan vil du beskrive forskellene på den danske og den norske liga.
-Der er stor forskel. Der er langt flere stærke hold i den danske liga. Der er mange flere tilskuere. Interessen fra medierne er større, og niveauet i Danmark er klart højere. Da jeg spillede sidste gang i Haslum havde vi omkring 1000 tilskuere til kampene. I denne sæson, hvor holdet har ligget i den nederste halvdel af ligaen, har de kun haft omkring 200 tilskuere til deres kampe. Men i klubben har man større sportslige ambitioner. Det er også derfor jeg vender hjem – og så er det selvfølgelig også for, at jeg kan komme tættere på familie og venner.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere