Sådan KIF: Kæmpekamp i Skjern gav to point


Af Ole Maass

Den sejr er bare så vigtig. På en fantastisk holdpræstation vandt KIF lørdag aften med 25-28 i Skjern efter at hjemmeholdet førte med 16-13 ved pausen.

I anden halvleg skiftede kampen totalt karakter. KIF'erne fik tætnet forsvaret, Magnus Brandbyge fandt storspillet frem i målet, og i angrebet spillede KIF'erne med stor omtanke og med masser af tempo, som gang på gang splittede hjemmeholdets forsvar. Det betød, at KIF i løbet af mindre end fem minutter vendte pausestillingen 16-13 i hjemmeholdets favør til en KIF-føring på 16-17. Fra det tidspunkt overtog KIF styringen af kampen. Holdet spillede afklaret, uhyre stærkt i forsvaret og med omtanke i angrebet, og stillingen 16-17 blev til en KIF-føring på 18-22 efter 13 minutters spil. Og vi skulle helt hen til minut 45, inden franske Noah Gaudin scorede hjemmeholdets tredje mål i anden halvleg og dermed reducerede til 19-22 for Skjern.

KIF'erne havde unægtelig færten af en sejr, da holdet med 9 1/2 minut tilbage førte med 20-24. Hjemmeholdet tog time out, og svenske Alfred Jönsson reducerede hurtigt til 21-24 og gjorde det også til 22-24 på to stående skud. KIF'erne havde en mindre krise i angrebsspillet, hvor det kneb med at finde løsninger, og med godt fire minutter tilbage af kampen var det Skjern, som havde færten af et come back, da René Rasmussen udlignede på en kontrascoring. Men KIF'erne bevarede roen. Erik Toft bragte igen KIF foran med 24-25, men få sekunder senere fik KIF en udvisning til Viktor Nevers samtidig med, at hjemmeholdet fik straffekast. Det straffekast reddede Magnus Brandbyge i KIF-målet, og den redning var uhyre vigtig, og da Oliver Norlyk efterfølgende lavede to fremragende mål fra højre back pladsen var KIF for alvor på sejrskurs med stillingen 25-27 og mindre end halvandet minut tilbage. Efterfølgende fik hjemmeholdets Dan Beck-Hansen blåt kort – karantæne i næste kamp – efter et voldsomt indgreb over for KIF's Sander Øverjordet. KIF fik bolden, og 12 sekunder før tid hamrede Erik Toft så med sin syvende scoring bolden i mål til slutresultatet 25-28 for KIF. En vigtig sejr efter en fantastisk holdindsats.

I første halvleg leverede KIF'erne også langt hen ad vejen en fornuftig præstation. Dog med for mange tekniske fejl – ni styk. Fem af dem gav hjemmeholdet nemme scoringer på kontra. Det var årsagen til, at KIF'erne haltede efter i første halvleg. Men det blev der i den grad rettet op på i anden halvleg – med sæsonens hidtil bedste indsats af KIF'erne.

Individuelt var der masser af fremragende præstationer af KIF'erne. Magnus Brandbyge i målet, Erik Toft i bagkæden, Sander Øverjordet som en fantastisk spilstyrer, Mathias Hedegaard på stregen med en kanonindsats, ditto med Benjamin Pedersen, som endda måtte udgå med is på ryggen. Bjarke Christensen med afbleget hår, men med fantastisk træfsikkerhed, Vetle Rønningen med en kæmpe indsats i forsvaret, og en Oliver Norlyk, som leverede en helt igennem fantastisk kamp med både skudfarlighed og gode indspil til medspillerne. Jens Svane spillede med brækket næse, men fightede som han altid gør, og så var der mindre roller til Viktor Nevers, Martin Risom og Jonas Fuglsbjerg, som alle sammen er en vigtig del af holdet – og det var holdet med stort H, som vandt lørdag aften i Skjern. Og så skal vi heller ikke glemme, at både tyske Robert Timmermeister og svenske Anton Hellberg var forhindrede i at være med i Skjern efter, at de i ugen op til kampen havde siddet uden for med sygdom ramt af influenza.

Kampen i tal:

Skjern Håndbold-KIF Kolding: 25-28 (16-13)

Målscorere:
Skjern: Dan Beck-Hansen, 6, Simen Pettersen og Alfred Jönsson, begge 4, René Rasmussen og Viktor Bergholt, begge 3, Noah Gaudin og Eivind Tangen, begge 2, samt Jonathan Würtz, 1 mål.

KIF: Erik Toft og Bjarke Christensen, begge 7, Oliver Norlyk, 5, Mathias Hedegaard og Sander Øverjordet, begge 3, Benjamin Pedersen, 2 samt Viktor Nevers, 1 mål.

Udvisninger:
Skjern: 3 plus blåt kort til Dan Beck-Hansen, KIF: 1

Redninger:
Skjern: Christoffer Bonde: 9/33 (27,27 procent), Tim Winkler: 0/4 (0 procent)

KIF: Magnus Brandbyge: 14/39 (35,90 procent)

Tilskuertal: 2451 i Skjern Bank Arena

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere