Sådan! – flot fight og klogt spil gav sejr

Af Ole Maass

Da der var allermest brug for det diskede KIF Koldings mandlige ligahold mandag aften med noget af det bedste forsvarsspil holdet har præsteret i denne sæson. Og da holdet også i den anden ende af banen spillede klogt og velovervejet angrebsspil rakte det lige præcis til en uhyre vigtig sejr på 23-24 på udebane i Fælledhallen i Skanderborg mod hjemmeholdet Skanderborg AGF.

De to point falder på et tørt sted, og selvom KIF gennem stort set hele anden halvleg var foran med to-tre mål endte det alligevel med en gyserafslutning. Knap fem minutter før tid havde KIF's indskiftede målmand Anton Hellberg en vigtig redning på en afslutning fra stregen. Da førte KIF med 21-24. I det efterfølgende angreb kunne KIF'erne formentlig have lukket kampen ved at bringe sig foran med fire mål. Men Sander Øverjordets afslutning blev reddet af en velspillende Salah Boutaf i hjemmeholdets mål, og da Boutaf også reddede Oliver Norlyks efterfølgende afslutning samtidig med at hjemmeholdet scorede to mål var KIF's forspring altså reduceret til et mål – ved stillingen 23-24 med to minutter og 22 sekunder igen. KIF's sidste afslutning i kampen – fra Erik Toft – blev blokeret af hjemmeholdets Thor Christensen med godt et minut igen. Dermed kom Skanderborg i boldbesiddelse, men hjemmeholdets Mikkel Lang, som ellers havde været sikker på sine afslutninger fra højre fløj, endte med at sende bolden på stolpen med 18 sekunder igen. Og så skulle KIF'erne bare passe på bolden, mens tiden løb ud, og så endte det i koldingensisk jubeldans på halgulvet. Og på tilskuerpladserne var de i underkanten af 100 KIF-fans, som anført af KIF's fanklub, Den Gyldne Hånd fejrede sejren, som var lige så fortjent som den var vigtig.

Sejren blev til på en formidabel holdindsats af KIF'erne. Det var tydeligt, at spillerne havde hørt efter, hvad træner Kristian Kristensen havde sagt i optakt til kampen. At der skulle kæmpes som ind i h..... om hver eneste bold. Det betød, at KIF'erne diskede op med et meget bevægeligt forsvar, og da hjemmeholdet også gjorde det i den anden ende af banen skulle det nødvendigvis blive en kamp med få scoringer. I starten af kampen havde KIF'erne svært ved at passere Salah Boutaf, som ofte har voldt KIF'erne problemer, men da Magnus Brandbyge også begyndte at tage fra i KIF-målet kom KIF'erne på omgangshøjde med hjemmeholdet – blandt andet da KIF holdt hjemmeholdet fra at score i syv minutter og gik fra at være bagud med 8-5 til at score fem mål i træk og bringe sig foran med 8-10. Ved pausen førte KIF'erne med 11-12.

I anden halvleg havde KIF en lille overhånd gennem det meste af halvlegen, og KIF'erne havde et par gange chancen for at bringe sig måske afgørende foran med fire mål. Det lykkedes dog ikke, og så endte det altså med at blive den gyserafslutning, hvor KIF'erne lige præcis trak det længste strå og vandt med ét mål. Og efter en sæson med mange et måls nederlag var det både fortjent og yderst tiltrængt.

KIF'erne leverede en mandfolkeindsats og en fremragende holdpræstation. Magnus Brandbyge endte med en fin redningsprocent. De to streg- og forsvarskæmper Mathias Hedegaard og Benjamin Pedersen endte med at score på alle deres tilsammen otte forsøg, og de leverede en superkamp i forsvaret. Det samme gjorde Vetle Rønningen, Erik Toft, Jens Svane og Oliver Norlyk, og fra fløjen og på kontra scorede Viktor Norlyk på tre af sine fire forsøg, og som altid var Bjarke Christensen også en vigtig mand for KIF – også på trods af, at han undervejs havde et par afbrændere. Og så må man nødvendigvis også nævne KIF's norske landsholdsspiller Sander Øverjordet, som er en blændende spilstyrer, som både formår at gøre sig selv farlig og som samtidig fordeler boldene til holdkammeraterne. Øverjordet tilkæmpede sig undervejs også flere straffekast, når han drønede ind og lagde pres på hjemmeholdets forsvar, og han havde denne mandag aften en stor aktie i en sejr, som altså først og fremmest blev til på en fænomenal holdindsats.

Køreturen hjem til Kolding efter en sådan sejr mandag aften blev lige pludselig meget mere overkommelig og fornøjelig.

Matchfakta:
Skanderborg AGF-KIF Kolding: 23-24 (11-12)

Målscorere:
SAH: Morten Hempel Jensen, 7, Jonatan Mollerup, 5, Mikkel Lang, 4, Torben Petersen, Lars Skaarup og Kristian Bonefeld, hver 2, Lars Mousing, 1 mål.

KIF: Benjamin Pedersen, 5, Sander Øverjordet, 4, Oliver Norlyk, Erik Toft, Mathias Hedegaard, Viktor Nevers og Bjarke Christensen, hver 3 mål.