Morten er ny bestyrelsesformand i KIF med klubben i hjertet


Af Ole Maass

44-årige Morten Høgsberg Nielsen er ny formand for bestyrelsen i KIF Kolding Elite A/S, og udover at han som sådan skal have et professionelt forhold til klubben har han også fra barnsben altid haft et lidenskabeligt forhold til håndbolden og KIF.

-Jeg er jo vokset op i byen og som barn tog min far mig altid med i hallen. Så jeg har som lille og stor dreng set mange af de store kampe ovre i KIF-Centret, når HP, Karsten Holm, Otto Mertz, Lars Christiansen, Kim G. og Lasse Boesen spillede. Så jeg har klubben i hjertet, lyder det fra Morten Høgsberg Nielsen.

Han trådte ind i bestyrelsen for et par år siden, og på generalforsamlingen for nylig blev han genvalgt og efterfølgende konstitueret som ny formand for bestyrelsen og afløser for Gunnar Fogt, som trådte til og har været med til at lede klubben gennem en periode med store udfordringer blandt andet som følge af corona-restriktionerne.

Morten Nielsen har som virksomhedsleder også en professionel baggrund for arbejdet i bestyrelsen. Han er direktør for den danske afdeling af transport- og logistikkoncernen ALPI, som har hovedsæde i Herning og afdelinger i Kolding, Roskilde, Padborg og Odense. Koncernen har kontorer i 80 lande og beskæftiger 270 medarbejdere i Danmark. ALPI har de seneste fire år været sponsor i KIF Kolding.

Vi har taget en snak med Morten Høgsberg Nielsen om hans nye rolle som formand for bestyrelsen for KIF Håndbold Elite A/S.

Hvad er jeres vigtigste arbejde som bestyrelse?

-Det er at sikre de rigtige rammer for alle de ansatte i klubben. Det er spillerne, trænerne, de øvrige ansatte plus de ansatte i administrationen. Vi skal sikre de rammer, så de kan performe og udvikle sig og på en måde, så der er balance mellem ambitionerne på banen og klubbens økonomi. Og målet for os i bestyrelsen er naturligvis at skabe en sund økonomi, så vi kan styrke klubben yderligere.

I skal som bestyrelse have forstand på økonomi og drift. Skal I også have forstand på håndbold?

-Det er ikke bestyrelsens opgave at blande sig i det håndboldfaglige. Den del af opgaven klarer vores trænerteam i samspil med direktør Christian Hjermind. Men som bestyrelse skal vi have holdninger til den overordnede sportslige udvikling i klubben, og her skal vi indgå i en dialog med Christian Hjermind om blandt andet de spillere vi skal hente til klubben. For at sikre, at det er spillere som deler de værdier vi har i klubben. Op til denne sæson er den mission lykkedes ret godt. Vi oplever, at de spillere vi har på ligaholdet i denne sæson er spillere, som virkelig kæmper med hjertet – som kæmper for klubben og trøjen. Det kan vi se på både spillet og resultaterne.

Der er lige holdt generalforsamling, hvor der blev fremlagt et regnskab, som udviste et underskud på driften. Hvad skal der til for, at vi næste år har overskud på driften i KIF Håndbold Elite?

-På trods af det regnskab går det lige nu rigtig godt. Klubben er på rette vej. Vi har efter afslutningen af regnskabet i sommer haft en vækst på 40 procent i sponsorater, og vi mærker lige nu en stor interesse for klubben, og for at blive en del af vores netværk. Vi skal naturligvis sikre, at både nye og gamle partnere oplever det som værdiskabende at være partner og sponsor i KIF Kolding. På banen har vort ligahold lige nu momentum, og det er naturligvis med til at fremme interessen, men samtidig skal vi sikre et tæt samarbejde med vores moderklub, og vi skal inddrage omegnsklubberne i vores netværk. Alt sammen med det formål at styrke klubben og dermed også sikre os et stærkere økonomisk fundament. Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til at lykkes med den opgave.

Lige nu går det godt for ligaholdet, som er tophold. Hvad skal I som bestyrelse gøre for at understøtte den gode sportslige udvikling ligaholdet er i lige nu?

-Vi skal sikre, at spillerne og trænerteamet har de rigtige rammer. Og så skal vi også gerne skabe en vis kontinuitet, og helt konkret betyder det, at vi af den nuværende ligatrup gerne vil fastholde så mange spillere som muligt i klubben.

Tør du give et bud på hvorhenne klubben og ligaholdet er om fem år?

-Vores ambition er, at vi er en top fire klub. Det er ikke noget man bare bliver uden videre. Dertil er konkurrencen i dansk klubhåndbold for stor. Der er mange ting, som skal lykkes for os. Men det er vores ambition og mål.

Morten Høgsberg Nielsen er som nævnt ny formand for bestyrelsen i KIF Håndbold Elite A/S. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er: Anders Jensen, direktør og indehaver af et af landsdelens største bilhuse, Autocentralen. Han er nyvalgt og næstformand. I bestyrelsen sidder desuden Søren Ravn, direktør og indehaver af Sjølund Maskinfabrik, Sjølund A/S, Morten Strøh, restauratør og indehaver af en række restauranter som The Mokka Café, Marinaen, Vinbaren, Kål & Co og Restaurant Johansen. Endelig blev Mads Aarestrup nyvalgt til bestyrelsen. Til daglig arbejder han som international Sales Manager inden for pakke- og emballageindustrien. Mads Aarestrup har desuden i en lang årrække været aktiv som bestyrelsesmedlem i KIF Koldings moderklub, KIF Håndbold.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere