Kristian Kristensen: Ikke den sæson vi havde håbet på


Af Ole Maass

Håndboldsæsonen 2023/2024 lakker mod enden og for KIF Koldings vedkommende blev det ikke den sæson hverken spillerne, trænerne, klubben eller fansene havde drømt om og håbet på. Det konstaterer KIF Koldings cheftræner Kristian Kristensen, som her gør status over sæsonen.

Kristian Kristensen, hvordan ser du overordnet tilbage på den seneste sæson?
-Når jeg skal evaluere deler jeg den op i to dele. Den del af sæsonen, som fandt sted før EM i håndbold i januar, det var 2/3 af ligakampene, og den sidste tredjedel, som fandt sted i foråret. For vores vedkommende blev både sæsonoptakten og store dele af efteråret en meget arytmisk oplevelse. Vi havde mange skader. Det påvirkede præstationerne i forsvaret. Vi fik ikke nogle point i hele oktober måned, og på den måde kom vi under pres. Efter EM-pausen i foråret var indsatsen godkendt. Vi ramte det gennemsnit i point pr. kamp – cirka 1 point pr. kamp, som vi havde satset på, og i liga-kvalifikationsspillet leverede vi en god indsats, og viste her også håndbold på et rigtig fint niveau. Så overordnet var det en ujævn sæson for os.

Vi havde mange skader fra sæsonstart, og vi kom skidt fra start i ligaen. Var skaderne den eneste grund eller hvilke andre faktorer var årsagen til, at det blev én lang kamp for at undgå nedrykning?
-Samlet set kan man vel godt sige, at vores sæson ikke var bestået. Skaderne var en væsentlig del af forklaringen. Vi kom til at mangle tryghed og kontinuitet, og måtte i starten af sæsonen stille med mange forskellige opstillinger. Men i mange kampe havde vi heller ikke marginalerne på vores side, og vi manglede den sidste skarphed og var ikke dygtige nok. Det betød, at vi i grundspillet manglede ti point i forhold til det vi havde sat som mål – 1 point pr. kamp i 26 kampe. Havde vi nået det var vi kommet i slutspillet. Men man må så også fremhæve, at vi fik opbakningen fra vores fans, fra sponsorer og fra byen, da vi havde brug for den. Det er det Kolding kan, og det betød så også, at vi efter EM-pausen faktisk fik vist rigtig god håndbold i en række kampe, hentede de nødvendige point og dermed klarede skærene.

Du sagde for et stykke tid siden i et interview med JydskeVestkysten, at der var situationer, hvor du var udfordret og ikke var den bedste udgave af dig selv som træner. Vil du uddybe det, og er der ting du i bagklogskabens lys ville have gjort anderledes?
-Nu er jeg jo en træner, som også gerne vil satse på udvikling i spillet – både for holdet og for den enkelte spiller. Der må man sige, at omstændighederne for os betød, at den del blev nedprioriteret. For os kom det jo i høj grad til at handle om overlevelse, fordi vi kom skidt fra start og lå sidst i løbet af efteråret. Det betød, at spiludviklingen blev sat lidt til side, og vi endte med at spille smalt – med få bærende spillere, og det gjorde også, at der var spillere som fik mindre spilletid og dermed færre muligheder for at udvikle sig. Her var der nogle ting jeg godt kunne have tænkt mig lidt anderledes.

Den seneste sæson har budt på en række overraskelser i ligaen: TMS i slutspillet, Ribe-Esbjerg i en medaljekamp og Fredericia i DM-finalen. Er ligaen blevet stærkere eller svagere som du ser det?
-Holdene i den nederste halvdel af ligaen er blevet klart stærkere, så samlet set er ligaen blevet stærkere. Aalborg er stukket af fra alle andre hold, og så er der hold som GOG og BSH, som har præsteret under deres egne og de fleste andres forventninger. Et hold som Ribe-Esbjerg har overrasket, og så kan man vel konstatere, at det måske ikke er så overraskende, at Fredericia spiller med om medaljerne. Det er jo andet år i træk de gør det. Sæsonen har vist os, at der ikke er plads til  udfald i nogen kampe. Dertil er alle hold i ligaen for stærke.

Vi siger i KIF farvel til en række store profiler, og vi får mange nye spillere på holdet i næste sæson. Hvad skal vi forvente os af næste sæsons KIF-hold?
-Vi skal forvente os, at vi skal komme klart bedre ud af starthullerne i næste sæson. Vi får tilført en række spændende spillere med mange forskellige kompetancer, og for mig at se lugter det lidt af, at vi i defensiven ud over vort 6-0 forsvar også skal praktisere en lidt mere offensiv variant, som kan lugte lidt af et 3-2-1 forsvar. Vi får også nogle forudsætninger for at blive skarpere i omstillingsspillet, og i angrebet kommer vi både til at praktisere 6 mod 6 og 7 mod 6. I 7 mod 6- spillet hører vi til blandt de mest effektive hold, og det kommer man forhåbentlig også til at se i den kommende sæson.

Vi starter næste sæson med en 1/8-finale i pokalturneringen hjemme i Sydbank Arena mod Bjerringbro/Silkeborg. Hvad tænker du om den kamp og den lodtrækning?
-Her håber jeg da, at vi kan gøre det en lille smule bedre end sidst vi mødte BSH. Der spillede vi uafgjort, så kan vi gøre det en anelse bedre kan vi forhåbentlig vinde kampen. Når det er sagt er det naturligvis en svær modstander. Men der var kun svære modstandere tilbage at trække. Kampen skal spilles i slutningen af august, og jeg satser på, at vi er klar til at angribe den kamp med fuld power og så forhåbentlig skabe den overraskelse en sejr til os vil være.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere