Kongekamp af KIF gav sikker sejr over Skjern


Af Ole Maass

Et fantastisk flot fightende KIF-mandskab hentede søndag eftermiddag to vigtige point, da KIF-drengene efter en 14-13 føring ved pausen besejrede Skjern Håndbold med 29-23.

Sejren blev først og fremmest grundlagt i kraft af et blændende KIF-forsvar med en solidt spillende Magnus Brandbyge i målet. Brandbyge har stået stærkere i tidligere kampe i denne sæson, men til gengæld blev der leveret parader, fight og masser af knofedt i forsvaret af KIF-spillere som Vetle Rønningen, Steven Plucnar, Benjamin Pedersen, Mads-Peter Lønborg og Jesper Meinby. Og det betød, at gæsterne fra Skjern oftest endte i pressede afslutninger eller afslutninger, som blev sendt i KIF-paraderne eller forbi mål.

Søndagens kamp viste, at man kan vinde håndboldkampe med eminent forsvarsspil. Men den viste også, at KIF'erne ofte spillede med den indvendige side af hovedet og fandt brugbare løsninger, når holdet var mest presset i angrebsspillet. Skjern-forsvaret stod nemlig også stærkt gennem store dele af kampen, men så var det blandt andet overblik, fremragende skud og afleveringer til medspillerne fra KIF's norske playmaker, Sander Øverjordet, som gjorde at KIF'erne alligevel fandt vej til gæsternes mål.

Flere andre individualister hos KIF var afgørende for sejren. Bjarke Christensen og Viktor Nevers på de to fløje samt Thomas Boilesen i bagkæden spillede alle tre en kongekamp og var afgørende faktorer for, at KIF'erne kunne trække sig tilbage med det, der til sidst endte  i med at blive en sikker sejr.

Kampen var tæt indtil cirka ti minutter før tid, hvor KIF førte med 22-20. Efterfølgende mistede Skjerns norske landsholdsspiller Eivind Tangen en bold, og i det næste angreb hamrede Thomas Boilesen sit sjette mål i kassen til en føring på 23-20 til KIF. Kort efter reddede Magnus Brandbyge en afslutning fra René Rasmussen fra fløjen, og få sekunder senere sendte Mads-Peter Lønborg så bolden i tomt Skjern-mål til 24-20.

På det tidspunkt var de 1866 tilskuere i Sydbank Arena oppe og stå og juble igennem, og der var ubetinget glæde over, at KIF'erne var på vej til en sejr over de vestjyske ”arvefjender”, som det er et pænt stykke tid siden vi sidst vandt over.

I kampens sidste minutter var det et spørgsmål om sejrens størrelse. Gæsterne fra Skjern fik aldrig for alvor fundet nøglen til at lukke KIF's betondefensiv op. Gæsternes lille lynhurtige og skudstærke bagspiller Simen Pettersen var den eneste i gæsternes bagkæde, som for alvor voldte KIF'erne problemer. Til gengæld havde KIF'erne rimelig godt styr på Skjerns normalt meget målfarlige Eivind Tangen på højre back, som lavede to mål på syv forsøg.

Hos KIF må man overordnet konstatere, at der var tale om en fantastisk stærk holdpræstation. Spillere som Mads-Peter Lønborg og Jesper Meinby på højre back havde selv svært ved at komme på skudhold i det godt fightende Skjern-forsvar, men de leverede begge en fremragende fighterindsats. Det samme gjorde en spiller som Jens Svane i begge ender af banen, og så må man også konstatere, at KIF-drengene i denne sæson spiller med masser af vildskab, udstråling og i øvrigt også med en lav kvote af tekniske fejl. Sammen med et forsvar i noget nær verdensklasse er det mange point værd.

Eneste malurt i bægeret denne søndag eftermiddag var, at vi ikke var mindst 3000 tilskuere i Sydbank Arena. Det er helt ubegribeligt for den, der skriver disse linjer. Til gengæld skal de 1866 tilskuere, som var tilstede have stor ros for at levere en heftig og medlevende kulisse.

Og så kan vi også ærgre os over, at vores assistenttræner, Anders Eggert, med en glorværdig fortid hos Skjern var forhindret i at være på sidelinjen, da han sad derhjemme ramt af corona. Men Eggert var garanteret godt tilfreds med opdateringerne på telefonen i løbet af kampen, som jo altså endte med en uhyre flot KIF-sejr og gæsterne fra Skjern.

Matchfakta:

KIF Kolding-Skjern Håndbold: 29-23 (14-13)

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 7, Thomas Boilesen og Viktor Nevers, begge 6, Sander Øverjordet, 5, Vetle Rønningen, 2, Jens Svane, Steven Plucnar og Mads-Peter Lønborg, hver 1 mål.

Skjern: Simen Pettersen, 7, Lasse Uth, 6, Oliver Norlyk, Eivind Tangen, Jakob Rasmussen, Emil Bergholt og Senjamin Buric, hver 2 mål.

Udvisninger:

KIF: 4, Skjern: 2

Redninger:

KIF: Magnus Brandbyge: 9/29 (31,03 procent), Tim Winkler: 0/3 (0 procent)

Skjern: Christoffer Bonde: 10/32 (31,25 procent), Robin Haug: 2/7 (28,57 procent).

Dagens Man of the Match:

KIF: Sander Øverjordet

Skjern: Simen Pettersen

Tilskuere: 1866 tilskuere i Sydbank Arena.

 

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere