KIF skal op imod et europæisk tophold


Af Ole Maass

I onsdags kvalificerede de sig til kvartfinalen i denne sæsons Champions League. I sidste sæson var de i finalen i den stærkeste europæiske klubturnering, og læg så lige dertil, at de har vundet det danske mesterskab de seneste tre sæsoner. Det handler naturligvis om Aalborg Håndbold, som man godt uden videre omsvøb kan betegne som et europæisk tophold, og som søndag eftermiddag – klokken 14.00 – møder KIF Kolding i en ligakamp, hvor det som styrkeforholdet mellem de to klubber er lige nu kan betegnes som en kamp mellem David og Goliath.

KIF-træner Kristian Kristensen er da også godt klar over, at hans mandskab skal spille op til sit allerbedste og formentlig også præstere over evne, hvis KIF'erne skal have chancen for at drille nordjyderne i kampen om de to point.

-Ja, der er rigtig mange ting, som skal fungere for os. Vores angrebsspil skal sidde i skabet, og vi skal spille med et minimum af fejl, fordi vi ved at Aalborg straffer alle hold med en megaskarp kontrafase. Det så man også onsdag aften, da Aalborg imponerede enormt ved at tage til Montpellier og vinde Champions League-kanpen, konstaterer Kristian Kristensen.

Alle andre facetter af spillet skal også gå op i en højere enhed, hvis KIF'erne skal kunne presse nordjyderne, men Kristian Kristensen er rimelig fortrøstningsfuld i forhold til, at hans mandskab kan stå imod i forsvaret.

-Når vi står seks mod seks i forsvaret har vi i flere kampe vist et godt niveau. Mod Aalborg bliver vi dog presset langt mere, fordi de angrebsmæssigt ligger på et niveau, som er over alle andre hold i ligaen. Med spillere som Lukas Sandell, Felix Claar, Henrik Mølgaard og Nicolai Læsø har de en bagkæde af ypperste klasse – og nåh, ja – når Nikolaj Læsø så lige skal have en pause, så sætter de bare en verdensstjerne som Aron Palmarsson ind. Det siger noget om, hvad vi skal op imod, lyder det fra KIF-træneren.

Alligevel er han fortrøstningsfuld. Hans spillere viste den rigtige fight og indstilling, og også gode takter rent spillemæssigt i tirsdagens kamp ude mod Mors-Thy, hvor det dog var en håndfuld fejlafleveringer, som førte til scoringer for hjemmeholdet, som var afgørende for, at Mors-Thy kunne trække fra og vinde.

-Vi glæder os til kampen mod Aalborg. Der kommer masser af tilskuere i hallen, og vi er klar til at bidrage til festen. Så får vi i den grad brug for vort trofaste hjemmepublikum, lyder det fra Kristian Kristensen.

Den opfordring er hermed givet videre. Kom i god tid i hallen før kampstart på søndag klokken 14.00. Der er masser af aktiviteter for KIF-fans i alle aldre. Mød op og tag din bedste ven, veninde, onkel, svoger, bedstefar og alle de andre med til dette håndboldbrag.

Foto: Photo-Andersen

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere