KIF møder et GOG-hold i topform


Foto: Ole Nielsen

Af Ole Maass

Håndboldfans med bare en lille smule historisk viden og erindring, som går lidt længere end et par år tilbage vil vide, at KIF Kolding og GOG i årenes løb har udkæmpet masser af store finaler og afgørende kampe mod hinanden.

I de senere år er det GOG, som klart har haft overhånden og spillet sig frem til de afgørende kampe, som KIF'erne ikke har været i siden 2016.

Men her i efteråret 2022 kan vi så igen se frem til en regulær topkamp, når ligaens nummer to, GOG, og nummer tre, KIF, mødes i niende runde af HTH-ligaens grundspil, og selvom GOG kommer som regerende dansk mester til Kolding og dermed også som klar favorit er det et KIF-hold med tro på egne evner, som stiller op på den anden banehalvdel.

KIF'erne kan se frem til at møde et fynsk mandskab i topform. Senest demonstreret torsdag aften, da GOG på udebane i Champions League udspillede de portugisiske mestre FC Porto med en knusende sikker 33-26 sejr. Det gjorde GOG efter en rigtig flot kamp, men i sandhedens interesse skal det så også konstateres, at FC Porto med svenske Magnus Andersson som træner præsenterede sig som et hold, der havde meget lidt at stå imod med.

KIF-træner Kristian Kristensen ser frem til søndagens kamp i Sydbank Arena.

-GOG er naturligvis klare favoritter, og vi skal overpræstere samtidig med, at GOG underpræsterer, hvis vi skal have point. Men vi er klar til at tage kampen op. GOG er ligaens bedste angrebshold med Morten Olsen og Simon Pytlick som de store kreatører. Det er dem, der sætter Lukas Jørgensen og Emil Madsen op. Så vi skal spille en overbevisende kamp i forsvaret og have de nødvendige redninger. Så har vi en chance, mener Kristian Kristensen.

I angrebet skal KIF'erne spille med en lav fejlmargin, da GOG bedre end nogle andre hold straffer alle fejl i kraft af ligaens stærkeste kontrafase anført af blandt andre de to fløjspillere Jerry Tollbring og Oskar Vind Rasmussen.

-Vi tror på, at vi har de redskaber, der skal til for at skabe en spændende kamp. Og så glæder vi os til at spille for 4500 tilskuere. Vi ved, at publikum i Kolding kan skabe en fantastisk kulisse, og så gælder det bare om at finde det rette spændingsniveau frem. Så kan vi forhåbentlig få en sjov søndag eftermiddag, lyder det fra KIF-træneren.

Til publikum skal der lyde en opfordring om at komme i rigtig god tid i hallen, da der bliver pres på. Vi ved også, at GOG vil have op imod 400 medrejsende fans med til søndagens kamp, så vi opfordrer til, at KIF's store hjemmepublikum finder frem til alt, hvad der kan larme, huje og heppe, så vi kan bakke KIF-drengene effektivt op i alle 60 minutter, skabe Veszprem-stemning og være den ottende mand for KIF, som før har betydet, at drengene inde på banen har skabt mirakler.

Kom som nævnt i god tid – og tag om muligt turen til hallen på cykel eller gåben, da der er grund til at forvente trafikkaos. Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne i forbindelse med kampen, som fløjtes i gang klokken 15.00. Og i pausen vil du kunne se gamle KIF- og GOG-koryfæer, blandt andre, Bo Spellerberg, optræde med håndbolden, så du kan få et flashback til ”gamle dage”, da de to klubber spillede de store finalekampe mod hinanden.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere