KIF-målmand skal med til VM


KIF-målmand Agust Eli Björgvinsson er en del af den islandske trup, som skal med til det kommende VM i Egypten.
Her er den 25-årige KIF-målmand med sammen med den tidligere Skjern-keeper Björgvin Pall Gustavsson samt den nuværende GOG-målmand Viktor Gisli Hallgrimsson med som islandsk målmandstrio til kampene ved VM, hvor Island i gruppe F møder Portugal, Algeriet og Marokko. KIF-træner Andreas Toudahl glæder sig over, at den ene af hans to målmænd er med ved det kommende VM i herrehåndbold. Den islandske målmand er ikke den eneste KIF-spiller, som her i januar måned har været væk for at repræsentere sit land. Også KIF’s stærke norske back, Thomas Boilesen, har netop været med det norske B-landshold – kaldet Kadetlandsholdet – for at spille to EM-kvalifikationskampe for Norge mod Hviderusland. Den første kamp blev spillet tirsdag i sidste uge, hvor nordmændene i den hviderussiske hovedstad, Minsk tabte med 33-25. Thomas Boilesen scorede i den kamp to mål. I fredags fik nordmændene så revanche, da holdet hjemme i Norge vandt med 27-19 – blandt andet efter seks mål af en stærkt spillende Thomas Boilesen. Sejren betyder, at Norge er bedst indbyrdes i forhold til Hviderusland i kraft af flest scorede udebanemål. Og alt tyder på, at både Norge og Hviderusland kommer med til det næste EM. Med på det norske B-landshold var seks spillere fra den danske liga. Foruden Boilesen også blandt andre målmand Robin Haug fra Skjern og Sebastian Barthold fra Aalborg.
Yderligere to KIF-spillere er inde i landsholdsvarmen. 20-årige Nicolai Weber, som til daglig spiller på KIF’s andethold i 3. division har både dansk og amerikansk statsborgerskab. Og som sådan kan han se frem til en kæmpe oplevelse efter, at han er udtaget til USA’s VM-landshold, som deltager ved VM i Egypten, hvor holdet skal op imod stormagter som Frankrig, Norge samt Østrig.
Endelig er endnu en 20-årig KIF’er, Nicolai Jørgensen, inde i varmen til U 21-landsholdet. Jørgensen, som kom til KIF forud for denne sæson – efter at have spillet på Mors-Thy’s U19-hold, har gjort det glimrende i første halvdel af sæsonen på KIF’s ligamandskab. Det har ført til, at han blev udtaget til U 21-landsholdstruppen, som skulle have mødtes til en træningssamling i starten af januar. Denne samling er dog blevet aflyst som følge af den igangværende corona-situation.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere