KIF klar til vigtig pokalkamp i Tønder


Af Ole Maass
 
KIF Koldings mandlige ligahold spiller onsdag aften sæsonens sidste kamp, og det er en vigtig én af slagsen, nemlig en pokalkamp på udebane mod TM Tønders 1. divisionshold.
 
Vinderen af kampen kvalificerer sig til ottendedelsfinalen i pokalturneringen, Santander Cup, og skal dermed spille pokalhåndbold igen efter sommerferien.
 
KIF-træner Andreas Toudahl har da også over for sine spillere understreget vigtigheden af kampen, og han slår også fast, at det er et KIF-mandskab, som har stor respekt for hjemmeholdet, som løber på banen onsdag aften i Tønder.
-Tønder stiller med et rigtig fint 1. divisionshold, så vi undervurderer dem under ingen omstændigheder. I spillere som højre back Benjamin Holm og playmaker Niclas Buch Christiansen har de et par stærke profiler. Vi er klar til at påtage os favoritværdigheden, men vi ved også at vi skal spille en meget koncentreret og fokuseret kamp. Vi har ofte set i pokalturneringen, at lavere rangerende hold lugter blod, hvis de møder et ligahold, som på dagen kun præsterer på 80-90 procent, siger Andreas Toudahl.
 
Tønder har som nævnt flere stærke profiler. Højre back Benjamin Holm, som i næste sæson spiller ligahåndbold for nyoprykkede Skive, er holdets topscorer med 121 mål. Venstre fløj Mikkel Ebeling er noteret for 93 mål, mens playmaker Niclas Buch Christiansen scorede 92 mål i sæsonen i 1. division. I fløjspillerne Thomas Clausen og Kasper Lydiksen har TM Tønder også et par træfsikre spillere.
 
Og så råder sønderjyderne også over Troels Vejby Jørgensen i bagkæden. Troels, som spillede halvanden sæson for KIF, men aldrig rigtig fik sit gennembrud, skiftede i vinterpausen på en lejeaftale til TM Tønder. I Tønder fik han gang i skudarmen og blev noteret for 50 mål i de 12 kampe han indtil nu har spillet for TM Tønder. Så ham skal KIF-forsvaret også holde et vågent øje med onsdag aften, når holdet på den sønderjyske vestegn skal forsøge at sikre sig videre avancement i pokalturneringen.
 
Kampen mellem TM Tønder og KIF Kolding fløjtes i gang onsdag klokken 18.30, og TM Tønder oplyser på klubbens facebook-side, at de livestreamer pokalkampen.
 
Husk at du allerede nu kan lytte til episode 7 af KIF Podcasten "Skyboxen" på: https://podcast.kif.dk/25

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere