KIF hentede vigtig sejr i lokalopgøret

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold har fået en rigtig fin start på sæsonen i mændenes HTH-Herreliga. Det blev bekræftet torsdag aften, hvor KIF'erne hentede en sejr på 29-26 efter en 14-10 føring ved pausen mod lokalrivalerne fra Ribe-Esbjerg.

Som KIF-træner Kristian Kristensen havde forudsagt var det i forsvaret grunden til en sejr skulle lægges. Det holdt i den grad stik. Et bomstærkt KIF-forsvar med en fremragende Magnus Brandbyge i KIF-målet kom fornemt fra start. Der skulle således gå godt 14 minutter af kampen, før Ribe-Esbjerg fandt vej til KIF-målet. Det var gæsternes højre fløj, Mathias Jørgensen, som reducerede til stillingen 4-1. At KIF'erne ”kun” havde bragt sig foran med 4-0 i den første meget stærke periode af kampen skyldtes primært en håndfuld tekniske fejl og dårlige afslutninger fra KIF'erne, der altså til gengæld stod fremragende i forsvaret med spillere som Vetle Rønningen, Steven Plucnar, Jens Svane og Mads-Peter Lønborg som nogle af dem, der gjorde livet svært for gæsternes skytter.

I angrebet kørte spillet lidt op og ned for KIF'erne, som stillede op uden én af holdets store angrebsprofiler, Erik Toft. I hans sted spillede Thomas Boilesen en fremragende kamp på pladsen som venstre back. Men også spillere som Jens Svane og unge Andreas Elbæk bød ind med gode angrebsaktioner, som enten førte til mål eller til straffekast. Også en spiller som Steven Plucnar, som sloges på stregen fremtvang flere straffekast, og i den disciplin har KIF i Bjarke Christensen en spiller som er noget nær bombesikker. Han scorede således på fem af sine seks straffekast og på det ene han brændte på den tidligere KIF-keeper, Agust Eli Björgvinsson, scorede Bjarke så i stedet på riposten. Og med i alt 11 scoringer på 12 forsøg spillede Bjarke Christensen således også en meget stor rolle i, at KIF kunne beholde de to point i Kolding.

I anden halvleg udbyggede KIF'erne føringen til 21-14 efter ti minutters spil – blandt andet på flere kontrascoringer, men Ribe-Esbjerg formåede alligevel at kæmpe sig tilbage og skabe en smule fornyet spænding om udfaldet. Med godt seks minutter igen reducerede gæsterne til 27-24. I de følgende minutter brændte begge hold flere skud, og da KIF-målmand Magnus Brandbyge med knap tre minutter tilbage af kampen reddede en afslutning fra gæsternes William Aar – fortsat ved stilllingen 27-24 – var KIF'erne for alvor på sejrskurs. 45 sekunder senere scorede Thomas Boilesen sit sjette mål til 28-24, og dermed var KIF-sejren en realitet. Til udelt glæde for de knap 1500 tilskuere i Sydbank Arena, som fejrede sejren med fællessang til ”Sweet Caroline”.

For KIF'erne var det en uhyre vigtig sejr mod et af de hold, der lige som KIF har ambitioner om en plads i slutspillet. Det var en stærk holdpræstation med spillere som Magnus Brandbyge, Bjarke Christensen og Thomas Boilesen som de store individualister. Men spillere som Mads-Peter Lønborg, Jesper Meinby, Jens Svane, Steven Plucnar, Benjamin Pedersen og Vetle Rønningen leverede også masser af den knofedt, der skal til for at vinde kampe i ligaen.

På mandag klokken 20.30 spiller KIF'erne igen hjemme i Sydbank Arena, og her skal der igen leveres masser af hårdt arbejde, når Mors-Thy kommer på besøg. Og KIF-drengene har her igen fortjent at have en stor og medlevende kulisse i ryggen. Så mød frem – og tag alle dine venner med nu på mandag.

Matchfakta:

KIF Kolding-Ribe-Esbjerg: 29-26 (14-10)

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 11 (5), Thomas Boilesen, 6, Benjamin Pedersen, 3, Mads-Peter Lønborg og Andreas Elbæk, begge 2, Sander Øverjordet, Steven Plucnar, Jens Svane, Jesper Meinby og Viktor Nevers, hver 1 mål.

Ribe-Esbjerg: Mathias Jørgensen, 5, William Aar, Sune Østergaard Iversen og Jonas Larholm, hver 4, Elvar Asgeirsson og Arnar Halfdansson, begge 3, Marcus Dahlin, Magnus Haubro og Sander Juel, hver 1 mål.