KIF glæder sig til Lemvig – og til en levende tilskuerkulisse


https://video.wixstatic.com/video/19d66d_dd0cd588d401463396a5cd0e5867c709/720p/mp4/file.mp4

Af Ole Maass

Fredag aften – klokken 19.30 – tager KIF Koldings mandlige håndboldligahold hul på en ny spændende sæson med hjemmekampen i Sydbank Arena mod Lemvig-Thyborøn Håndbold, og det er på flere planer en kamp, som KIF-træner Andreas Toudahl ser frem til.

-Efter en lang hård opstart med træningskampe og pokalkampen i Fredericia glæder vi os rigtig meget til på hjemmebane i Sydbank Arena at spille for mange tilskuere. Det er første gang i halvandet år vi gør det, og det ser vi frem til. I sidste sæson mærkede vi også stor opbakning fra vore fans, men det var mest på afstand vi mærkede det. Vi glæder os til, at vore fans igen kan komme i hallen, og det er en helt anden fornemmelse at spille kampe med en medlevende tilskuerkulisse sammenlignet med en tom og atmosfæreforladt hal, understreger Andreas Toudahl.

Modstanderen i premierekampen er Lemvig-Thyborøn Håndbold, og det er en modstander Andreas Toudahl har respekt for.

-Lemvig-Thyborøn er et fighterhold, som har god kvalitet og et solidt fundament, også selvom de har sagt farvel til flere bærende spillere. I sidste sæson kom de skidt fra start, men hentede til gengæld mange point i forårssæsonen, som betød at de igen i år er i ligaen. Vi er forberedt på, at vi kommer til at kæmpe for sagen, men er også klar til at påtage os en favoritrolle i denne kamp, hvor vi er på hjemmebane, lyder det fra KIF-træneren.

Forud for sæsonpremieren har Lemvig sagt farvel til bærende spillere som målmand Ronnie Nicolaisen, forsvarsklippen Jacob Østergaard og to af holdets fremtrædende bagspillere Mark Nicolaisen samt Jonas Langerhuus.

Nye hos Lemvig er til gengæld de to målmænd, Svend Rughave og Nichlas Graugaard, den hollandske landsholdsspiller, venstre back Jorn Smits samt senest den tidligere norske landsholdspiller Joachim Hykkerud, som er hentet til som forstærkning på stregen og i forsvaret. Ham har Andreas Toudahl tidligere været holdkammerat med i BSV.

Hertil kommer, at Lemvig-Thyrobøn i forvejen råder over profiler som bagspillerne Mads Thymann, Rasmus Porup, playmaker Thomas Damgaard samt højre fløj Jesper Kokholm. Så KIF'erne kommer givetvis på hårdt arbejde mod et mandskab, som er vant til at kæmpe til sidste sekund.

Hos KIF er træner Andreas Toudahl klar over, at hans mandskab endnu har en del arbejde forude for, at det spillemæssige koncept er på plads. Det så man senest for en halv snes dage siden i pokalkampen i Fredericia, hvor KIF's angrebsspil ikke hang sammen i anden halvleg.

-Og det vidste vi godt i forvejen. Dels er Fredericia et godt forsvarshold, dels er angrebsspillet der hvor vi er nået kortest i vore forberedelser. Vi har jo haft centrale angrebspillere siddende uden for med skader i vores opstartsfase, så derfor er der aftaler, som ikke sidder lige i skabet. Og så er vi også afhængige af, at flere spillere rammer deres topniveau i angrebet. Det kneb det med i Fredericia, og derfor tabte vi. Vi har en god sikkerhed i vort forsvarsspil, men der kommer til at gå noget tid, inden angrebsspillet sidder i skabet, lyder det fra KIF-træneren.

Han har også en appel til publikum fredag aften i Sydbank Arena.

-Gi' den fuld skrue. Vi har brug for opbakningen, og vi satser på at vore fans har glædet sig lige så meget som os til at komme i hallen, lyder det fra Andreas Toudahl.

Kom i god tid. Blandt meget andet er der tilbud på kolde fadøl og sodavand. Kampen mellem KIF Kolding og Lemvig-Thyborøn fløjtes i gang klokken 19.30, og kampen vises ikke i tv. Håndbold er også bedst, når det opleves live i hallen!

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere