Jens Boesen runder et skarpt hjørne


Af Ole Maass

'En af de helt store og markante skikkelser i KIF Håndbolds og KIF Koldings historie, klubbens tidligere direktør gennem tyve år, Jens Boesen, runder lørdag den 20. august et skarpt hjørne, når han bliver 70 år.

Som spiller, træner, formand og direktør for KIF Koldings professionelle afdeling var Jens Boesen engageret i klubben gennem det meste af 40 år, indtil han i maj 2018 sagde farvel til den klub, som han i den grad havde sat sit præg på.

Med Jens Boesen som frontperson har KIF Kolding over en lang årrække fået status som Danmarks mest vindende klub på herresiden. En status klubben fortsat har med 14 danske mesterskaber, otte pokaltitler og deltagelse i sammenlagt 32 finaler i årene fra 1987 til 2015.

Som spiller havde Jens Boesen selv en stor aktie i, at KIF Håndbold i foråret 1984 højest overraskende rykkede op i landets bedste række som dengang hed 1. division. Jens Boesen var en fremragende – og temperamentsfuld – målmand, som med sine mange redninger var en vigtig brik på det KIF-mandskab, som med Per Frederiksen som træner rykkede direkte fra 3. til 2. division og året efter op i 1. division.

Boesen stillede så håndboldskoene på hylden, men fortsatte sit arbejde i klubbens bestyrelse og med en anden af KIF's store legender, nu afdøde Carl Poulsen som sin faste samarbejdspartner skabte de klubbens erhvervsnetværk, Team KIF og skabte grundlaget for, at KIF som den første danske håndboldklub fik spillerne på kontrakt.

Det betød, at KIF også kunne tiltrække stærke profiler udefra, og allerede tre år efter oprykningen til den bedste række – i foråret 1987 – kunne KIF krone det arbejde med det første danske mesterskab, som KIF hentede efter sammenlagt sejr over én af datidens mastodonter, Helsingør IF.

KIF Koldings nuværende direktør Christian Hjermind slår fast, at KIF har rigtig meget at takke Jens Boesen for.

-Jens var om nogen manden, der skabte den vinderkultur, som har præget klubben – og som var baggrunden for de flotte resultater over en årrække. KIF Kolding er Danmarks mest vindende herreklub – og på spillertrøjerne har vi to stjerner på brystet. Det har været med til at sætte Kolding på landkortet og det har Jens en stor del af æren for, siger Christian Hjermind.

-Uden for banen var Jens forud for sin tid. Han havde en vision for Kolding med udvidelsen af hallen, som gjorde at vi gik fra hal til arena, og som betyder at vi i dag har én af Danmarks flotteste håndboldarenaer. I vores arena er der spillet EM- og VM-kampe, og vi har fantastiske faciliteter i forhold til mange ligaklubber – med flotte lounger og skybokse, understreger Christian Hjermind.

-Jens Boesen er en temperamentsfuld og passioneret herre, som altid har haft sin hustru, Vita, og børnene Lasse, Line og Mia som sine faste støtter. Og med den opbakning fra familien har han været i stand til at lægge den enorme energi i arbejdet til gavn for klubben, siger Christian Hjermind.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere