God moral – men ingen KIF-point på Sydfyn

Af Ole Maass

Hæderfulde nederlag kan man ikke nødvendigvis bruge til ret meget, men det var sådan ét KIF Koldings mandlige ligahold sluttede 2023 af med, da holdet lørdag eftermiddag i Gudme tabte med 29-27 til de danske mestre fra GOG. Ved pausen var stillingen 14-14.

Det blev en realitet efter en kamp, hvor KIF-spillerne viste god moral og fik skabt alvorlig spænding i slutfasen efter, at KIF'erne ellers midtvejs i anden halvleg kom bagud med fem mål – 23-18. Det skete efter en periode, hvor KIF'erne lavede flere tekniske fejl og havde flere dårlige afslutninger på en stærkt spillende Tobias Thulin i GOG-målet. Det straffede fynboerne til at bringe sig afgørende foran.

I kampens første 40 minutter var der tale om en helt jævnbyrdig kamp, hvor KIF'erne førte i store dele af første halvleg – blandt andet med 8-11 efter 19 minutters spil. Men så blev KIF ramt af flere udvisninger, og det benyttede GOG til at bringe sig på omgangshøjde – og også komme foran med 14-12. Men på to mål af KIF's to norske landsholdsspillere Erik Toft og Sander Øverjordet fik KIF udlignet til pausestillingen 14-14.

KIF kom også bedst i gang i 2. halvleg og bragte sig foran med 14-17, men så fulgte en længere periode med flere tekniske fejl og missede afslutninger, og mod GOG er den slags dyrt. Det er fynboerne eksperter i at straffe, og det betød som tidligere nævnt, at GOG bragte sig foran med 23-18 midtvejs i anden halvleg.

Alligevel formåede KIF at kæmpe sig tilbage, og med lidt mindre end tre minutter tilbage at spille i reducerede Mathias Hedegaard fra stregen til 27-26. Muligheden for KIF-point var absolut tilstede. Men det håb blev punkteret et halvt minut senere, da samme Hedegaard fik en udvisning – med lidt over to minutter tilbage at spille i. Og da GOG's landsholdsspiller Emil Madsen med godt et minut tilbage scorede til 29-27 på et gennembrud var endnu et ærgerligt – og hæderligt – KIF-nederlag en realitet. Tæt på og alligevel så langt fra.

Matchfakta:
GOG-KIF Kolding: 29-27 (14-14)

Målscorere:
GOG: Aaron Mensing og Alexander Blonz, begge 7, Emil Madsen, 5, Oskar Vind. Linus Persson og Lauritz Leger, hver 2, Hjalte Lykke, Anders Zachariassen, Henrik Jakobsen og Tobias Thulin, hver 1 mål.

KIF: Erik Toft og Oliver Norlyk, hver 6, Viktor Nevers og Mathias Hedegaard, hver 4, Sander Øverjordet, 3, Benjamin Pedersen, 2, Jens Svane og Pelle Boesen, hver 1 mål.