Endnu et ærgerligt et-måls nederlag til KIF Kolding

Af Ole Maass

Det var næsten ikke til at bære, men de barske kendsgerninger er, at KIF Kolding tabte et vigtigt skridt i bundstriden i ligaen, da holdet onsdag aften tabte med 26-27 til Fredericia HK efter en føring på 10-13 til gæsterne ved pausen.

Det var på ingen måde til at se, at det var to mandskaber fra hver sin ende af tabellen, som mødtes for øjnene af 2422 tilskuere i Sydbank Arena. Begge mandskaber spillede stærkt forsvarsspil, og begge mandskaber havde målmænd, som tog godt fra. På et enkelt punkt – og det blev givetvis afgørende – var gæsterne fra Fredericia HK klart bedst kørende. Det handler om afslutningerne fra fløjene. Denne onsdag aften måtte KIF stille op uden en sygdomsramt Bjarke Christensen, og det betød at pladsen på venstre fløj skulle klares af unge Frederik Bay og den unge debutant Hans Holst. På den anden fløj var det Viktor Nevers og Peter Lund, som skulle klare paragrafferne, og lad os bare konstatere, at KIF's fløje ikke havde deres bedste aften. Fire mål på 14 afslutninger blev det til, og vi der sad ude på tribunen og rev os fortvivlet i håret over afbrænderne sad oftest og undrede os over, hvorfor KIF-fløjene igen og igen afsluttede højt i målet, hvor både Sebastian Frandsen og Thorsten Fries har et særdeles stort vingefang. Et par afslutninger i bunden af målet havde nok været på sin plads, men det er jo også altid nemmere at sidde ude på tilskuerpladserne og kloge sig på, hvad den eller hin spiller skulle have gjort. Og så skal det da lige tilføjes, at debutanten Hans Holst faktisk scorede på to af sine tre afslutninger.

Der var gode elementer i KIF-spillet. Først og fremmest i forsvaret, hvor KIF'erne ofte bragte de stærkt skydende FHK-spillere på randen af nøl. Gæsternes højre back, Anders Kragh Martinussen, fandt dog ofte lidt for uhindret vej igennem forsvaret, og han endte da også som gæsternes topscorer med otte mål. Playmaker Kristian Stoklund fandt også ofte brugbare løsninger, enten på egne afslutninger eller med målgivende afleveringer. I store dele af kampen havde KIF'erne deres udfordringer med gæsternes fremskudte forsvar, og da FHK også havde deres udfordringer blev en meget stor del af kampen spillet med syv mod seks i begge ender af banen. I første halvleg med FHK i teten. I anden halvleg var KIF'erne gode til at udnytte, når Fredericias målmænd ikke nåede ind på banen. Det betød, at Oliver Norlyk scorede to gange i tomt mål, mens Jens Svane scorede en enkelt gang i det tomme mål. Det betød, at KIF i midten af anden halvleg gik fra at være bagud med 15-19 til at bringe sig foran med 21-20 med knap ti minutter tilbage af kampen. Da kom tilskuerne i Sydbank Arena for alvor op at stå, og med godt seks minutter tilbage af kampen havde KIF'erne også chancen for at bringe sig foran med to – ved stillingen 23-22 til KIF. Men meget symptomatisk for fløjspillernes aften blev endnu en afslutning på FHK-keeper Thorsten Fries brændt. Og i slutfasen var det gæsterne, som lige præcis havde den træfsikkerhed, som tippede kampen over til deres fordel. Og så hjalp det ikke rigtig KIF'erne noget, at Sander Øverjordet sendte bolden i nettet til en udligning – det var nemlig et enkelt sekund efter, at hornet i Sydbank Arena lød som slutsignal.

KIF'erne kan ærgre sig, men der venter nye uhyre vigtige kampe forude, og derfor skal både spillerne og vi andre holde kampgejsten intakt. Der er vigtige slag, der skal vindes, så vi kan sikre, at KIF også er i ligaen i sæson nummer 41 i træk.

Matchfakta:
KIF Kolding-Fredericia HK: 26-27 (10-13)

Målscorere:
Oliver Norlyk, 7, Benjamin Pedersen, 4, Sander Øverjordet og Mathias Hedegaard, begge 3, Erik Toft, Jens Svane og Hans Holst, hver 2, Frederik Bay, Robert Timmermeister og Peter Lund, hver 1 mål.
Fredericia HK: Anders Kragh Martinussen, 8, Sebastian Henneberg og Kasper Young, begge 5, Evgeni Pevnov, 3, Kristian Stoklund, 2, Jonas Kruse Kristensen, Martin Bisgaard, James Junior Scott og Reinier Taboada, hver 1 mål.