Det nederlag var næsten ikke til at bære


Af Ole Maass

Lad os starte med at slå tre ting fast: 1: det nederlag var næsten ubærligt. 2: KIF Kolding spillede ingenlunde som et bundhold. 3: spiller KIF-drengene sådan i de kommende kampe, så kommer der point på kontoen...!!!

Sådan en søndag aften ved 22-tiden skal man – når man har sympati for KIF Kolding – lige finde den rette grimasse og synke et næsten ubærligt 29-28 nederlag mod Bjerringbro/Silkeborg. KIF-drengene spillede sæsonens formentlig bedste kamp, da holdet efter en helt lige kamp blev straffet i kampens sidste minut, og det der lignede ét eller to uhyre tiltrængte point til KIF endte med et rundt nul og en gigantisk skuffelse.

Med et minut og 21 sekunder tilbage og stillingen 28-28 fik hjemmeholdets Alexander Lynggaard sin tredje udvisning og rødt kort, så KIF var i overtal i resten af kampen. Med godt et minut tilbage blev Benjamin Pedersen spillet fri på stregen, men hans pressede afslutning blev reddet af BSH-keeper Mikkel Løvkvist, og så blev ”katastrofen” fuldendt for KIF, da Nikolaj Øris med 13 sekunder tilbage hamrede kuglen i mål til en BSH-sejr på 29-28. KIF fik bolden, men i de sidste stressende sekunder kom Robert Timmermeister til at lave skridt, og så fik KIF'erne aldrig den afslutning, som i det mindste kunne have sikret det ene point.

Det var næsten ikke til at bære. Men når det er sagt og skrevet er der grund til at fremhæve, at KIF'erne langt hen ad vejen spillede en rigtig god kamp. Forsvaret stod i store perioder rigtig stærkt. Anton Hellberg og mod slutningen af kampen Magnus Brandbyge havde vigtige redninger. Kampen igennem havde KIF'erne dog sit hyr med landsholdsspiller Rasmus Lauge, som enten selv scorede eller havde næstsidste hånd på adskillige målgivende afleveringer. I angrebet var KIF's to norske landsholdsspillere, Erik Toft og Sander Øverjordet stærkt skydende – Øverjordet også med fine indspil til medspillerne. På højre back var der også masser af fight og skudmæssig kvalitet fra Oliver Norlyk, også på trods af nogle afbrændere. Og på stregen og i forsvaret kvalitet fra Mathias Hedegaard og Benjamin Pedersen. Fløjspillerne fik ikke så mange bolde at arbejde med denne aften, hvor spillet i begge ender af banen mest foregik ind over midten.

29-28 nederlaget var naturligvis en gigantisk skuffelse for os, som holder med KIF Kolding, men kampen viste, at KIF'erne spillemæssigt er på rette vej. Det skal vise sig i næste uge, når KIF Kolding spiller sin næste – uhyre vigtige – kamp, hjemmekampen mod Lemvig/Thyborøn, som spilles torsdag den 9. november, klokken 18.30. Den kamp SKAL simpelthen give to point, hvis ikke der skal blive for stor afstand til de foranliggende hold i bunden af ligaen. Men hvis KIF'erne viser samme kvalitet i spillet som søndag aften i Silkeborg er det absolut også realistisk at tro på point i de kommende kampe.

Matchfakta:

Bjerringbro-Silkeborg-KIF Kolding: 29-28 (14-14)

Målscorere:

BSH: Rasmus Lauge, 7, Nikolaj Øris, 5, Patrick Boldsen, 4, William Bogojevic, Thomas Solstad og August Friden, hver 3, Peter Balling, 2, Ludvig Hallbäck og Alexander Lynggaard, hver 1 mål.

KIF: Erik Toft, 8, Sander Øverjordet, 5, Oliver Norlyk, 4, Bjarke Christensen, 3, Benjamin Pedersen, Viktor Nevers og Mathias Hedegaard, hver 2, Robert Timmermeister og Jonas Fuglsbjerg, hver 1 mål.

Udvisninger:

BSH: 5 (rødt kort til Alexander Lynggaard), KIF: 1

Redninger:

BSH: Mikkel Løvkvist: 8/36 (22,22 procent)

KIF: Anton Hellberg: 8/32 (25 procent), Magnus Brandbyge: 4/9: (44,44 procent)

1974 tilskuere i Jysk Arena i Silkeborg

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere