Den Gyldne Hånd har bakket KIF op i 20 år


Næstformand Kenneth Tarillon og formand Steen Møller er to af de meget aktive medlemmer, som er med til, at Den Gyldne Hånd altid er med KIF Kolding både på hjemmebane og udebane.

Af Ole Maass

De fleste tilskuere, som har været i Sydbank Arena har givetvis set ham den lille mørkhårede mand med brillerne, som drøner op og ned langs sidelinjen, når KIF Kolding spiller ligakampe. Den lille mørkhårede mand er Steen Møller, og når KIF Kolding spiller kamp er han i sit es, når han forsøger at få publikum op på mærkerne med opbakning til KIF-drengene.

Steen Møller er formand for KIF Koldings fanklub, Den Gyldne Hånd, som tidligere på måneden kunne fejre sit 20 års jubilæum og dermed – efter alt at dømme – er landets ældste fanklub inden for elitehåndbolden. Lørdag aften – efter KIF Koldings kamp mod GOG – fejrer fanklubben de tyve år med opbakning til KIF med en fællesspisning sammen med KIF Koldings ligaspillere plus de ansatte i klubben, og Steen Møller slår fast, at for ham betyder KIF Kolding så meget, at han er klar til at give alt for klubben.

-Jeg har fulgt KIF Kolding siden 2009, og i alle de år har jeg været med til samtlige KIF-kampe både ude og hjemme på dansk grund – minus syv-otte stykker, hvor jeg var forhindret. Og så var der selvfølgelig også kampene, som blev spillet, mens der var corona, hvor vi ikke kunne være med. Jeg har også været i Flensborg, Kiel og Hamborg og se KIF spille Champions League, fortæller Steen Møller, som er 47 år og til daglig sælger biler hos én af KIF's gode sponsorer, GT Biler på Ambolten.

49-årige Kenneth Tarillon har ”kun” været med i fanklubben i fem-seks år. Han er næstformand for Den Gyldne Hånd, men han har fulgt KIF Kolding i over tyve år.

-Jeg er kommet i hallen til kampene siden mine børn var små. Det var sådan set min hustru, som var mest håndbold-interesseret. Før sad vi ovre på den anden langside, men så blev vi enige om, at der var mere gang i stemningen ovre hos fanklubben, og for fem-seks år siden meldte vi os ind i Den Gyldne Hånd, og det har vi ikke fortrudt. Vi har et godt fællesskab, og vi bliver anerkendt af alle i klubben. Det gælder både spillerne, trænerne, lederne og de ansatte på kontoret. Vi får mange positive tilbagemeldinger om, at det er vigtigt, at vi er her og bakker holdet på. Det er dejligt at mærke den anerkendelse, siger Kenneth Tarillon, som arbejder som pedel på Houens Odde Spejdercenter.

Steen Møller har oplevet hæsblæsende DM-finaler, store Champions League-kampe med KIF og triumfer og opture. Men han har i den grad også mærket svære tider – knald eller fald-kampene mod Tønder i 2019, og den altafgørende ligakamp mod TTH Holstebro i april 2022, og netop de kampe er kampene, som har fæstnet sig dybt hos Steen Møller.

-Håndbold er store følelser. Der var voksne mænd, som stod og græd af glæde, fordi vi klarede skærene, da Balling smed den sidste bold i nettet mod TTH. De kampe sidder dybt i mig, og det er fordi jeg ved, hvad det betød for klubben – og hvad det betød for mig selv. Jeg lægger selv utrolig mange frivillige timer i arbejdet for klubben og arbejdet med fanklubben, og det gør jeg med en kæmpe glæde, understreger Steen Møller.

For de aktive i fanklubben er det ikke bare at give den gas til hjemmekampene og køre i bus til udekampe over hele landet.

-Vi er 10-12 stykker fra fanklubben, som kommer flere timer før kampstart til hjemmekampene for at stille barer og bander op. Vi har nogle faste arbejdsopgaver, og på den måde hjælper vi klubben – og det gør vi gerne. Vi bliver heldigvis også værdsat for den indsats, understreger Steen Møller.

Kenneth Tarillon føjer til, at han og hans hustru – som er kasserer i fanklubben – som frivillig arbejdsopgave blandt andet vasker ligaspillernes tøj.

I Den Gyldne Hånd har de den holdning, at de bakker KIF Kolding 100 procent op, men de bruger ikke energien på at svine andre klubber til.

-Vi er meget opmærksomme på, hvordan vi opfører os over for de andre klubber. Og heldigvis bliver vi – stort set – altid godt modtaget, når vi kommer rundt til de andre klubbers haller. Det er ofte direktøren for klubben, som kommer og hilser på og byder os velkommen. Det er sådan det bør være. For os handler det om at bakke KIF-drengene op – ikke om at svine de andre til, understreger Steen Møller.

-Da vi i lørdags var i Ringsted kom vi i god tid i hallen. Da vi ville købe nogle fadøl havde de bøvl med deres fadøls-maskine. Så tilbød vi dem at hjælpe med at fixe maskinen, og så endte det med, at vi lige stod og skænkede nogle fadøl ud til deres tilskuere. Det gjorde vi med smil på læben, og det fortæller bare noget om, at man godt kan være gode venner og hjælpe modstanderholdet, når det er nødvendigt, konstaterer Kenneth Tarillon.

Faktaboks:

KIF Koldings fanklub, Den Gyldne Hånd blev stiftet den 10. september 2003, og har dermed netop rundet tyve år. Klubben er – formentlig – Danmarks ældste håndbold-fanklub. Den Gyldne Hånd har 117 medlemmer.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere