Dagens KIF-spiller: Rasmus Døssing


Af Ole Maass

I de seneste uger har vi her på kif.dk præsenteret de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Her er den sidste af disse artikler, hvor vi har talt med målmand Rasmus Døssing, som i sidste sæson genoptog håndboldkarrieren, hvor han havde sin store andel i, at KIF's andethold rykkede fra 3. division op i 2. division.

Navn: Rasmus Døssing.

Alder: 25 år

Håndbold-karriere: Rasmus startede med at spille håndbold i Lunderskov. Da han var 11-12 år gammel rykkede han til KIF, og her spillede han ungdoms- og seniorhåndbold indtil 2020. I sæsonen 2020/21 spillede han i 1. division i HØJ Håndbold, men stoppede så med at spille. Da KIF's andethold stod og manglede en målmand, da holdets faste målmand, Simon Nielsen blev skadet, trådte Rasmus Døssing til og fik en afgørende rolle i andetholdets oprykningskampe. Det gav ham lysten til håndbold tilbage, og nu er han på kontrakt i KIF Kolding.

Rasmus Døssing bor i Aarhus og læser ved siden af håndbolden til produktionsteknolog på maskinmesterskolen i Aarhus.

Højde og vægt: Rasmus Døssing er 1,95 meter høj og vejer 112 kilo. Han er kæreste med Nanna.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-For ligaholdets vedkommende ser det godt ud. Der er en god energi på holdet, og jeg synes vi har et stærkt hold. Så jeg tror og håber på, at vi kan spille os i slutspillet. Men som udgangspunkt skal jeg selv spille kampene på 2. divisionsholdet, og så kan jeg få spilletid på ligaholdet, hvis der opstår skader. På 2. divisionsholdet har vi mange unge talenter. Jeg er nok den ældste på holdet, og som nyoprykker tror jeg vi skal satse på at blive i 2. division.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-Jeg skal selvfølgelig bidrage med masser af redninger, og så skal jeg være klar til at træde til på ligaholdet. Jeg træner én gang om ugen med ligaholdet og to gange om ugen med andetholdet, og på andetholdet skal jeg også øve mig i at have en lederrolle i forhold til de mange unge spillere på holdet.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-I 2015 stod jeg på mål på det KIF U16-hold, som vandt DM efter en finalesejr over HEI fra Aarhus. Det husker jeg som en fed oplevelse. En anden fed oplevelse havde jeg i efteråret 2019, hvor jeg kom ind og fik masser af spilletid i en ligakamp på udebane mod Nordsjælland. Vi var bagud med syv mål ved pausen i denne afgørende kamp, hvor både vi og Nordsjælland lå i bunden af rækken. Vi havde spillet en rigtig dårlig 1. halvleg. Andreas Toudahl, som trænede os spurgte, om jeg var klar til at komme på banen. Det var jeg, og så endte jeg med en redningsprocent på cirka 45 i 2. halvleg – og vi vandt med ét mål. Det var en tv-kamp, og der var 3000 tilskuere, fordi det samtidig var indvielsen af Nordsjællands nye hal. Og få måneder senere kom der corona, og sæsonen blev lukket ned, og Nordsjælland endte med at rykke ned. Set i bakspejlet var det ret vigtigt, at vi vandt kampen derovre.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Jeg vil nævne to andre målmænd. Ole Erevik husker jeg fra dengang han spillede i KIF. Han var en vildt fed målmand med en enorm vindermentalitet. Den anden jeg vil nævne er Torsten Fries, som nu står på mål i Fredericia. Ham havde jeg som målmandstræner, da jeg gik på Idrætsakademiet i Kolding, og han var enormt dygtig til at lære fra sig ned i mindste detalje. Ud over, at han selv er en meget stærk målmand.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

-Jeg kommer til at bruge en del tid på mit studie, men derudover kan jeg godt li' at spille computer. Jeg bruger også meget tid sammen med min kæreste, og så slapper jeg også af engang imellem ved at tage ud og fiske i en put and take sø – eller efter fladfisk ude på Kolding Fjord.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere