Dagens KIF-spiller: Magnus Brandbyge


Af Ole Maass

I de kommende uger vil vi her på kif.dk præsentere de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Her følger en snak med klubbens nye målmand, Magnus Brandbyge..

Navn: Magnus Brandbyge.

Alder: 25 år

Håndbold-karriere: har spillet som ungdomsspiller i Viby IF. Skiftede som U18-spiller til Aarhus Håndbold. Spillede efterfølgende fem år som senior i HEI Håndbold (Hjortshøj-Egå). Startede i Jyllandsserien, spillede efterfølgende 3. division og sluttede med tre sæsoner på klubbens førstehold, som rykkede fra 2. division op i 1. division med Magnus Brandbyge i målet. Skiftede i 2020 til Skive fH, hvor han var med til at rykke fra 1. division op i HTH Herreligaen.

Højde og vægt: Magnus Brandbyge er 1,96 meter høj og vejer 96 kilo.

Ved siden af håndbolden læser Magnus Brandbyge idræt på universitet i Aarhus. Denne uddannelse fortsætter han med nu, hvor han er flyttet til Kolding. Magnus Brandbyge er single.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Der er rigtig mange hold, som har oprustet, så i den forstand står vi ikke stærkere end de andre hold, som vi skal kæmpe med om en plads i slutspillet. Men jeg synes vi har en god kemi, holdånd og team-spirit. Og jeg håber det rækker til, at vi får en plads blandt de otte hold i DM-slutspillet.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-Som målmand skal jeg jo gerne bidrage med en masse redninger. Det håber jeg blandt andet at kunne gøre gennem et godt sammenspil med mit forsvar – ikke mindst tre'er-blokken i midterforsvaret. Her er det vigtigt med god kommunikation med forsvaret, og her håber jeg på at udvikle mig som målmand.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Det var da jeg i min første sæson i Skive var med til at rykke op i ligaen. Vi havde en rigtig god sæson, både spillemæssigt og socialt. Vi sluttede som to'er i 1. division og skulle så spille to kampe om oprykning til ligaen mod Ajax. Kampen på hjemmebane vandt vi, og så rykkede vi op med uafgjort i Bellahøjhallen i København. Efter to kampe, hvor jeg selv havde mange redninger. Det var fedt at være med til at rykke op, og det var også fedt at spille i ligaen i sidste sæson – også selvom vi rykkede ud af ligaen.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-I min første sæson i ligaen var jeg målmandsmakker med Jesper Sørensen, som var en erfaren målmand, som har stået flere år i ligaen. Ham lærte jeg meget af – både taktisk og fysisk. Jeg håber på at kunne lære en masse af Tim Winkler her i KIF. Han er jo også en målmand med en kæmpe erfaring. Jeg vil også nævne mine to trænere i HEI Håndbold, Mads Hjortshøj og Morten Jensen, som troede på mig og gav mig chancen på klubbens førstehold.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

- Jeg kommer til at bruge en del tid på mit studie, hvor jeg læser en kandidatgrad i idræt på Aarhus Universitet. En del af studiet kan jeg tage som hjemmestudie, nu hvor jeg er flyttet til Kolding, men jeg skal også nogle dage til undervisning i Aarhus. Derudover bruger jeg tid på styrketræning, og så er jeg også vild med andre fysiske aktiviteter med leg og sport, som ikke har med håndbold at gøre. Det er blandt andet fodbold-golf og disc-golf.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere