Dagens KIF-spiller: Bjarke Christensen


Foto: Photo Overlund

I disse uger præsenterer vi her på kif.dk de nye spillere, som er kommet til KIF Kolding og bliver en del af klubbens ligatrup. Her følger en snak med fløjspilleren Bjarke Christensen, som er  kommet til KIF efter senest at have spillet i Mors-Thy Håndbold.

Navn: Bjarke Christensen.

Alder: 30 år

Håndbold-karriere: Hans barndomsklub er Tarm/Foersum, hvor han spillede til og med U10. Herefter rykkede han til Skjern og spillede resten af ungdomsårene i Skjern. Fra 2011 frem til 2020 på kontrakt i Skjern, og spillede så fra 2020 til 2022 to sæsoner i Mors-Thy Håndbold.

Bjarke Christensen har spillet tre A-landskampe og ca. 70 Y- og U-landskampe for Danmark.

Bjarke har med Skjern vundet ét dansk mesterskab, én DM-sølvmedalje, to bronzemedaljer og tre pokaltitler – to med Skjern og én med Mors-Thy Håndbold.

Højde og vægt: Bjarke Christensen er 1,90 meter høj og vejer 89 kilo.

Han er kæreste med Stine, og sammen har de sønnen Arthur på tre år.

Hvordan bedømmer du jeres muligheder som hold i denne sæson – hvad kan I opnå?

-Jeg håber, at vi kan få den stemning og opbakning i hallen, som kendetegnede ”det gamle KIF og Kolding”. Hvor hele byen bakkede op om holdet, og hvor der var en stærk vinderkultur. Jeg har jo spillet mange gange som modstander, og Kolding var altid et meget svært sted at spille, fordi publikum lagde et kæmpe tryk på modstanderholdet – ikke mindst, da jeg spillede i Skjern. Vi har et spændende hold med en god blanding af rutine og unge spillere, og vi skal være kendetegnet af masser af fight og gejst. Jeg tror 100 procent på, at vi kommer i slutspillet, og så tager vi den derfra og ser, hvad det kan blive til.

Hvordan ser du på din egen rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

-Jeg kommer med en masse rutine, og så er jeg også en spiller, som kommer med noget vildskab. Så jeg spiller gerne op til publikum, så vi kan få gang i hallen. Og så skal jeg selvfølgelig også bidrage med en masse mål og en dedikeret indsats i forsvaret.

Fortæl om den fedeste oplevelse du har haft med håndbolden. Den fedeste kamp du har spillet eller en titel du har været med til at vinde?

-Jeg vil nævne nogle stykker. Da jeg i foråret 2018 blev dansk mester med Skjern. Min første DM-titel. Det var fedt. Det var også fedt, da jeg i marts i år fik landsholdsdebut i en kamp mod Norge, hvor jeg scorede fem mål i anden halvleg. Og så vil jeg også nævne de to 1/8-finaler i Champions League jeg var med i for Skjern mod Veszprem fra Ungarn. I foråret 2018 vandt vi med syv mål på hjemmebane og ugen efter tabte vi så med fem i en helt vild kulisse i Ungarn og gik dermed videre til kvartfinalen. Det var en vild oplevelse.

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

-Den første jeg vil nævne er Kasper Søndergaard, som jeg har spillet sammen med i Skjern. Han kom jo fra KIF, og han kom med en helt fantastisk vindermentalitet. Samtidig er han det mest sympatiske menneske man overhovedet kan tænke sig. Den næste jeg vil nævne er Claus Møller Jakobsen, som kom tilbage efter en flot karriere i udlandet, da jeg kom ind i ligatruppen i Skjern. Udover, at Claus var en fantastisk god håndboldspiller var han også rigtig god til at tage en ung spiller som mig under sine vinger. Claus er en fantastisk person, og det nød jeg godt af. Endelig vil jeg nævne mine to trænere, Ole Nørgaard og Henrik Kronborg, som jeg havde i fire-fem sæsoner i Skjern. De var et enormt godt makkerpar, som var meget seriøse og som samtidig var gode til at bakke deres spillere op – også i de perioder, hvor det ikke gik så godt.

Hvad går du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

-Så er jeg far næsten på fuld tid. Jeg bruger meget tid sammen med min kæreste og søn, og med familien og gode venner.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere