Boris satte turboen på og så var der mål


Af Ole Maass

Det lille sønderjyske lyntog Boris Schnuchel blev som følge af sin ekstreme hurtighed meget hurtigt  en særdeles populær spiller hos KIF's hjemmepublikum i Kolding Hallen. Ikke nok med, at han kunne løbe med raketfart i kontraspillet. Han var også en ganske træfsikker venstre fløj hos KIF, og når modstanderne oftest ikke nåede at blinke inden Boris var oppe i den anden ende og score fremkaldte det store jubelbrøl i Kolding Hallen – ligesom Schnuchel med sin spektakulære spillestil også vakte opsigt, når KIF spillede på udebane både i Danmark og rundt om i Europa.

Boris Schnuchel kom til KIF fra Over Jerstal og i kraft af sine ikke færre end 17 sæsoner på KIF's førstehold var han med i mange forskellige faser af klubbens historie. Herunder også de første to af i alt seks sæsoner under klubnavnet KIF Kolding København, hvor KIF i begge sæsoner spillede sig i DM-finalen. Som KIF-spiller høstede han masser af medaljer og titler. På det danske landshold fik han kun en beskeden rolle, da der var en vis herre ved navn Lars Christiansen som optog pladsen på venstre fløj. Men på trods af, at Boris kun er noteret for 34 A-landskampe nåede han at være med til både EM-slutrunden i Slovenien i 2004, hvor Danmark vandt bronze samt VM-slutrunden i Tunesien i 2005, hvor Danmark fik en sekundær placering.

Schnuchel indtager plads nummer 9 på top 40 listen over de 40 mest betydningsfulde KIF spillere igennem de seneste 40 sæsoner.

Fakta:
Boris Schnuchel spillede på KIF's førstehold i 17 sæsoner fra 1997 til 2014. Han er noteret for 588 førsteholdskampe for KIF. I sine 17 sæsoner i KIF var Schnuchel med til at vinde DM-guld syv gange, DM-sølv fire gange, ligesom han var på holdet i syv pokalfinaler, som gav KIF seks pokaltitler. Dermed er Boris Schnuchel den mest vindende spiller i dansk klubhåndbold. Boris Schnuchel har ligeledes 34 landskampe på sit cv.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere